De prin lume adunate

#timp liber #evenimente #zilele bucurestiului #evenimente bucuresti #muzica clascia

Muzica clasica la metrou de Zilele Bucurestilor

Mai multi tineri artisti vor sustine recitaluri de muzica clasica in statiile de metrou Piata Unirii, Universitatea, Piata Victoriei si Eroilor din Bucuresti. Evenimentul are loc pana pe 22 septembrie, cu ocazia Zilelor Bucurestilor.

Muzica va rasuna la metrou intre orele 18.30 - 19.30. Recitalurile fac parte din proiectul "Muzica clasica la metrou", care incurajeaza actele cultural artistice in spati neconventionale, cu scopul de a crea o legatura intre arta si colectiv.

"Muzica clasica la metrou" este un spectacol de sunete si note muzicale creat de tineri artisti, in cadrul a 28 de recitaluri destinate publicului larg.

Reprezentatiile artistice din cadrul proiectului "Muzica clasica la metrou" vor fi sustinute de tineri artisti de la liceele de muzica "Dinu Lipatti" si "George Enescu, studenti si masteranzi ai Universitatii Nationale de Muzica.

Zilele Bucurestiului este o sarbatoare care se aniverseaza anual, pe parcursul unui weekend, de obicei in jurul datei de 21 septembrie. In anul 1459, orasul Bucuresti a fost atestat pentru prima data, intr-un act emis de Vlad Tepes.

In acest an, capitala sarbatoreste 553 de ani de la prima sa atestare documentara, prin manifestari diverse. Bucurestiul se transforma intr-o uriasa scena de spectacole unde actorii, cantaretii, saltimbacii, fanfarele si mestesugarii ocupa pietele si bulevardele orasului.

"Arta nu musca" sustine tinerele talente si adevaratele valori romanesti si realizeaza o serie de manifestatii desfasurate intr-o maniera moderna si atractiva. Evenimentele sunt create tot de doua tinere, pasionate de arta si de cultura frumosului, menite sa surprinda creatia, artistul si omul.

Astfel, daca vrei sa petreci cateva momente placute, la metrou, in care sa uiti de aglomeratie, poti merge la cocnertele sustinute in mod gratuit la metrou, la unele dintre cele mai centrale statii.

Nu uita sa iti iei si prietenii, pentru o experienta memorabila. Accesul la toate concertele de la metrou este gratuit.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea