De prin lume adunate

#muzica clasica #calatorii metrou #metrou muzica

Muzica clasica la metrou

Pana pe 21 septembrie, calatoriile cu metroul vor fi mult mai placute. „Vinovati” sunt Asociatia „Arta nu musca” si Metrorex, care aduc muzica clasica in inimile trecatorilor urandu-le o calatorie artistic de placuta.

„Scopul este evident: sa celebram muzica clasica intr-un mod inedit, sa oferim momente de relaxare calatorilor grabiti si preocupati (mereu ii incurajam sa piarda trenuri la rand, nu-i bai, vin altele) si sa le starnim apetitul artistic, ca urmatoarea data sa isi doreasca sa achizitioneze un bilet intr-o sala adevarata”, spun organizatorii.

Spectacolele prin intermediul carora sunt promovate tinere valori romanesti vor avea loc in cele mai populate sase statii de metrou: Piata Unirii 1, Piata Unirii 2, Universitate, Piata Victoriei 1, Piata Victoriei 2 si Gara de Nord, in intervalul orar 17:30-19:00.

Concertele de muzica clasica vor sustinute direct pe peron de catre tineri artisti de la Opera Romana, de la liceele de muzica "Dinu Lipatti" si "George Enescu", studenti si masteranzi ai Universitatii Nationale de Muzica. Concertele vor fi acompaniate de momente inedite de grafica, desen, pictura, dans contemporan sau tango argentinian.

„Ma bucura implicarea companiei noastre intr-un proiect – inovativ, dar si util noua, tuturor. Iata ca in zilele urmatoare ne vom afla in fata unor tineri talentati ce vor realiza prin interpretarea lor un veritabil dialog cu publicul calator cu metroul. Cu totii vom fi castigatori! Castigatori sunt tinerii interpreti, ce vor avea ocazia sa-si prezinte maiestria artistica, precum si publicul ce va beneficia de momente placute.Spatiul generos al metroului va dobandi astfel noi valente, promovand cultura!”, spune Aurel Radu, director general Metrorex.

In plus, pana pe 30 septembrie 2013, calatorii se pot bucura de un program de muzica clasica prin plasmele de la metrou,daca se afla in statiile amintite, o ora dimineata, de la 07:30 la 08:30 si o ora dupa-amiaza, de la 16:00 la 17:00.

Sursa foto: classicalvermont.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea