De prin lume adunate

#timp liber #weekend #craciun #ateliere #muzeul satului #decor

Muzeul Satului invita copiii si parintii la ateliere de creatie distractive si educative

Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucuresti anunta organizarea unui program educativ destinat deopotriva copiilor si parintilor. In perioada 17 noiembrie – 19 decembrie 2012, in fiecare weekend, in incinta muzeului se va derula programul educativ "Cu mama la muzeu", care isi propune sa ofere o alternativa de petrecere a timpului liber intr-un mod creativ.

Sub atenta indrumare a unor profesori, copiii si parintii vor invata cum se confectioneaza sorcova, Steaua de Craciun folosita la colindat si vor fi initiati in tainele confectionarii mastilor populare. Tot in cadrul acestor ateliere, vor afla cum se decoreaza turta dulce. Pot participa copii cu varste cuprinse intre 3 si 10 ani. Costul unui astfel de atelier este de 20 de lei pentru fiecare participant.


Atelier de origami-kirigami

O alta atractie a programului "Cu mama la muzeu" este atelierul de origami-kirigami, organizat de Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" in colaborare cu Societatea Ornitologica Romana. Taxa perceputa pentru acest atelier este de 10 lei.

Merita mentionat faptul ca toate aceste ateliere vor include si o sectiune speciala intitulata "Casuta cu povesti", la care vor participa o serie de actori cunoscuti care vor citi "la gura sobei" cateva dintre cele mai frumoase povesti ale copilariei.


Despre Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti"

Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" a luat fiinta in 1936 la Bucuresti, in Parcul Herastrau, fiind unul dintre primele muzee etnografice in aer liber din lume.

Muzeul prezinta cu lux de amanunt modul de viata traditional romanesc. In incinta muzeului sunt amplasate case din principalele zone ale Romaniei. Vizitatorii pot admira colectii de manuscrise, studii, desene, fotografii. In mod frecvent, sunt organizate targuri ale mestesugarilor populari, festivaluri si multe alte activitati culturale.

Muzeul poate fi vizitat de luni pana duminica intre orele 9.00 si 17.00. Taxa de intrare variaza intre 2.5 lei (elevi si student) si 10 lei (adulti).

Sursa foto: Facebook

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea