De prin lume adunate

#chihlimbar #muzeul chihlimbarului #muzeul chihlimbar buzau # zacaminte de chihlimbar

Muzeul Chihlimbarului din Buzau

muzeul chihlimbarului din buzau este un muzeu unic in Romania, pe care trebuie sa il incluzi in traseele tale prin tara. Aici vei descoperi obiecte interesante realizate din chihlimbar , bijuterii si decoratiuni.

 

Cand a luat nastere Muzeul Chihlimbarului


Muzeul Ghihlimbarului a fost infiintat in anul 1979, intr-o casa in stil popular cu trei nivele. Expozitiile muzeului sunt amenajate la parter si etaj.

Muzeul Chihlimbarului este unic in tara prin varietatea si dimensiunile exponatelor de chihlimbar. Colectia valorifica si exponate arheologice si documente din istoria localitatii Colti.
 

Ce vedem la Muzeul Chihlimbarului


Localitatea Colti este renumita in toata Europa, pentru zacamintele de chihlimbar. Colectia este compusa din roci cu chihlimbar, chihlimbar brut si prelucrat, unelte folosite la extragerea si prelucrarea chihlimbarului.

La muzeu sunt expuse documente, fotografii, unelte, pepite si bijuteri de chihlimbar de diferite dimensiuni.

Parterul este compus din trei incaperi in care se afla colectia de chihlimbar, colectiile de flori de mina, roci, fosile si pietre semipretioase . Tot aici se mai afla documente privind exploatarea chihlimbarului, proprietatea asupra pamantului si atestarea documentara a localitatii Colti.

La etaj sunt expuse obiecte taranesti vechi, donate de locuitori: razboi de tesut, stergare, lazi de zestre, pieptani pentru lana, pieptani pentru canepa, cofe, cric din lemn sau opinci din lemn. Tot aici se afla o colectie de batiste cusute manual.

Printre cele mai valoroase obiecte ale muzeului se numara o bucata de chihlimbar de 1785 grame, o bucata de chihlimbar de 1500 grame, obiecte din chihlimbar in diferite nuante de culori, un cercel din chihlimbar care are conservat in el o furnica, o bucata de chihlimbar sectionata care pastreaza urme din scoarta copacului din care a provenit. Langa muzeu se afla si fosta mina de chihlimbar.
 

Unde se afla Muzeul Chihlimbarului


Muzeul Chihlimbarului se afla in comuna Colti, din judetul Buzau. Este deschis zilnic de miercuri pana duminica, intre orele 9.00 - 17.00. Biletul de intrare este de 6 lei integral si 1,5 lei redus.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea