De prin lume adunate

#Muzeul Louvre #Muzeul Metropolitan de Arta din New York #Muzeul Vaticanului #Muzeul Prado #Muzeul Orsay

Muzee spectaculoase in lume

Cele mai frumoase si celebre muzee ale lumii sunt adevarate opere de arta, dar gazuiesc, in acelasi timp, valoroase creatii ale unor artisti precum Da Vinci, Michelangelo, Goya si Rubens.



Muzeul Louvre din Paris


Este cel mai faimos muzeu din lume, care a fost odata palat regal. La Muzeul Louvre se afla unele dintre cele mai importante opere de arta din lume, insumand peste 380.000 de obiecte de arta si 35.000 de picturi, printre care si tabloul "Monalisa" a lui Leonardo Da Vinci.


Muzeul Metropolitan de Arta din New York


Muzeul Metropolitan de Arta se afla chiar in centrul New Yorkului si este imens, asa incat nu se poate vizita intr-o singura zi. Poti gasi aici opere de arta din antichitate si pana in secolul 20.


Muzeul Vaticanului


La Muzeul Vaticanului se fla Capela Sixtina a lui Michelangelo, dar si operele cel mai mari artisti ai Renasterii. Muzeul se intinde pe 9 mile si este unul dintre cele mai mari muzee din lume. Se estimneaza ca ii trec pragul circa patru milioane de vizitatori anual.


Muzeul Prado din Madrid


Localizat in centrul madridului, Muzeul Prado se poate mandri cu cele mai celebre opere de arta ale unor distinsi artisti, de la Goya, la El Greco. Au expus aici artisti ca Titian, Rubens si Raphael, iar una dintre cele mai populare opere de arta este pictura lui Velazquez intitulata "Las Meninas"


Muzeul Orsay din Paris


Muzeul Orsay se afla pe malul raului Sena, localizat intr-o fosta statie de tren . Muzeul se distinge printr-o fereastra imensa, care incadreaza un ceas enorm, chiar la intrare. Se gasesc aici creatii ale lui Monet, Renoir si Degas.


Muzeul The State Hermitage din St. Petersburg


Cu peste trei milioane de opere de arta si sase cladiri, acest muzeu este gigantic si unul dintre cele mai mari din lume. The State Hermitage a ajuns si in Cartea Recordurilor pentru cea mai mare colectie de picturi. Se gasesc aici si colectii de arta ruseasca.


The National Gallery of Art din Washignton


Este alcatuit din doua cladiri, cea de est si cea de vest. Cladirea de Vest gazduieste o colectie uriasa de sculpturi si picturi din Europa, din timpuri medievale si pana in secolul 19. Nume ca Monet, Rembrandt, Da Vinci si Van Gogh onoreaza peretii acestui muzeu cu capodoperele lor. Cladirea de Est este concentrata pe arta contemporana, continand opere ale unor artisti ca Pollock, Picasso, Warhol si Lichtenstein. In gradina se gasesc sculpturi ale unor artisti celebri ca Joan Miro.


Muzeul Tate Modern din Londra


Cunoscut pentru colectia sa impresionanta de arta moderna internationala a secolului 20, acest muzeu este localizat pe Raul Tamisa. Tate Modern este o fosta centrala electrica , amenajat spectaculos. Intre cele mai celebre opere care se afla aici sunt si creatiile lui Salvador Dali.


Muzeul Britanic dn Londra


Gazduind peste 13 milioane de obiecte colectionate din toata lumea, acest muzeu al istoriei si culturii umane este enorm. Se afla aici si una dintre cele mai mari colectii de arta egipteana din afara orasului Cairo. Se spune ca valoarea operelor de arta aflate de aici ar putea concura lejer cu cele aflate la Muzeul Louvre sau Hermitage.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea