De prin lume adunate

#teatru #premiera #spectacol. teatrul national

Molto, gran' impressione la Teatrul National

Vineri 9 ianuarie si sambata 10 ianuarie, ora 19.00, la Sala Mare, Teatrul National Bucuresti va invita la premiera Molto, gran' impressione intr-o "soarea la teatru".

Piesa este o comedie despre inceputurile teatrului romanesc. Este o intoarcere comica dar si nostalgica in timp, in care mari actori ai Nationalului ii interpreteaza pe primii nostri actori.

Molto, gran' impressione este un spectacol in regia lui Dan Tudor, dupa un scenariu de Romulus Vulpescu, care adapteaza, pastiseaza, restaureaza, interpreteaza, prelucreaza si intinereste patru texte de Costache Faca, Matei Millo si Costache Caragiali.

In distributie ii veti intalni pe Mircea Albulescu, Marius Bodoch, Ileana Stana Ionescu , Magda Catone , Ovidiu Cuncea, Ileana Olteanu, Ilinca Goia , Monica Davidescu, Andrei Duban , Serban Ionescu, Armand Calota, Dorin And one, Razvan Oprea si Silviu Biris.

"Artisti din generatii diferite ai Nationalului din 2008, incercam sa va aratam ce au vrut inainasii nostri in ale teatrului, cum au facut ei pentru ca noi sa fim impreuna, aici, in fata dumneavoastra, cu emotia de ieri si de azi, in templul limbii romane, care poarta masca de comedie si tragodie", declara Dan Tudor despre piesa sa.

Alte premiere ale lunii ianuarie:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea