De prin lume adunate

#festival #produse gastronomice #mocanita #brunch

Mocanita este sarbatorita cu delicii culinare

Au trecut 100 de ani de cand trenuletul pe linie cu ecartament ingust a inceput sa circule pe ruta Sibiu - Agnita. Pe atunci, in 1910, mocanitei i se spunea Wusch si circula deja de 12 ani pe ruta Sighisoara-Agnita. O varsta respectabila, care merita sarbatorita.

Sambata, 25 septembrie 2010, incepand cu ora 11, Mocanita va fi sarbatorita la ultimul Transilvanian Brunch din acest sezon. Evenimetnul va avea loc in gara veche de la iesirea din Agnita, pe drumul care duce la Sibiu. Oferta culinara va tine seama de sezonul gastronomic de toamna.

Si cum sarbatoare fara sarbatorit nu merge, batrana mocanita va fi trezita din adormire si pusa din nou la treaba, pe sine. Vor fi din nou fuioare de abur si suierat de locomotiva pe Valea Hartibaciului. Grabiti-va sa o prindeti, ca trece repede, cu "iuteala maxima" de 10 km pe ora.

Tot cu aceasta ocazie, artistul Sasa-Liviu Stoianovici din Timisoara a pregatit un proiect artistic audio - vizual intitulat Doua vagoane . Acesta va fi instalat in doua dintre vagoanele vechii garnituri de tren. Transformate ad-hoc in mici galerii de arta, acestea vor deveni pentru cateva ore spatiu de meditatie si introspectie prin sunet, elemente foto&video, interventii vizuale si obiecte traditionale. 

Transilvanian Brunch a aparut la inceputul anului 2008, ca o initiativa a asociatiei GAL Microregiunea Hartibaciu de cunoastere reciproca si colaborare in Valea Hartibaciului, dar si ca un exercitiu de promovare a produselor locale. A fost si un bun motiv de intalnire multiculturala a celor care activeaza in turism, cultura, dezvoltare rurala si sociala, agricultura ecologica , renovare si restaurare.

Brunch-urile sunt organizate de regula in ultima sambata a fiecarei luni, intr-o locatie deosebita. Aceste eveniemnte se bucura, pe langa oferta culinara, de o tematica speciala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea