De prin lume adunate

#evenimente #evenimente bucuresti #luna bucurestilor #luna bucurestilor 2012

Luna Bucurestilor 2012

Luna Bucurestilor reinvie, printr-o serie de activitati culturale, spiritul perioadei faste in care capitala noastra a fost denumita, datorita atmosferei cosmopolite, "Micul Paris". In perioada 9 mai - 9 iunie ne intoarcem in timp prin momente de teatru din Bucurestiul de altadata, momente de film documentar, expozitii de carti si afise din interbelic, lecturi, muzica si dans.

Un eveniment inedit in cadrul festivalului este Balul Bucurestiului Interbelic, care ne invita sa reintram in atmosfera uneia dintre cele mai frumoase si bogate, din punct de vedere cultural, perioade din istoria capitalei.

Muzica lui Zavaidoc si pasii de tango, charleston sau foxtrot, atat de celebre in epoca, fac parte din amprenta Balului Interbelic.

Luna Bucurestilor editia 2012 va cuprinde o serie de evenimente:

9 mai - 9 iunie: Expozitie de carti si afise din interbelic - Sala de protocol a CMN;

17 mai, 19:00: Proiectia filmului artistic "Doi vecini" - Sala de cinema a Cercului Militar National;

24 mai, 20.00: Balul Bucurestiului Interbelic;

31 mai, 19:00: Spectacol de teatru - Momente de Caragiale - Sala de spectacol a CMN;

8 iunie, 19:00: Film documentar despte Cercul Militar National.

Balul Bucurestiului Interbelic 2012

In data de 24 mai, de la orele 20:00, are loc a treia editie a Balului Bucurestiului Interbelic. Evenimentul are loc la Cercul Militar National, in Sala Bizantina si Sala Gotica. Balul reinvie spiritul perioadei faste in care capitala noastra a fost denumita, datorita atmosferei cosmopolite, "Micul Paris".

Costumatiile retro inspirate din moda anilor '20 - '30, care pun in valoare eleganta unui cuplu, dar si emanciparea femeilor din epoca, muzica lui Zavaidoc si pasii de tango, charleston sau foxtrot atat de celebre in epoca fac parte din amprenta Balului Interbelic.

In programul Balului sunt incluse momente de dans din perioada interbelica, momente de teatru din Bucurestiul de altadata, masa festiva, premii pentru cele mai bune costume interbelice.

Participantii sunt invitati sa poarte tinute de inspiratie interbelica, din moda anilor 20 si 30. Personalitati culturale, actori, istorici, muzicieni si artisti plastici vor onora cu prezenta lor Balul Bucurestiului Interbelic.

Taxa de participare la bal este 150 de lei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea