De prin lume adunate

#timp liber #lucky13 #unde iesim #pub #bar #club #muzica live #bucuresti #cafenea #terasa

Lucky 13 - o cafenea in care 13 chiar e cu noroc

Am ajuns in Lucky 13 dintr-o pura intamplare. Era intr-o marti, era o zi programata iesirii cu fetele. Ideea intoarcerii pe Lipscani nu-mi suradea, dar m-am lamurit ca odata ce pornim spre o locatie, cu greu ne lasam de ea. Totusi, impotriva firii noastre fixiste ce ne uneste, un crampei timid de schimbare tot si-a scos la iveala capsorul si ne-a soptit la ureche: „Macar nu Arcade”.
O idee minunata pentru sentimentul schimbarii ce trebuie sa se dezvolte in fiecare dintre noi, o idee de-a dreptul sadica pentru sandalutele mele cu toc ce au fost nevoite sa faca echilibistrica printre dalele din centrul vechi. Mai are sens sa intreb de ce nu pun blestematul ala de asfalt si pe Lipscani??
Probabil pentru a mentinte aerul boem si vechi al zonei. Si totusi, tonele de praf, camioanele ce inca se mai deplaseaza pe acolo si scuterele baietasilor smecheri cu ochelari pusi la misto pe frunte tot asta mentin? Stiu, intrebari fara raspuns.
Dupa multe si indelungi cautari, ne-am hotarat ca daca nu dorim sa inoptam pe fascinantele strazi ale Lipscanilor, ar fi o idee sa alegem orice, chiar si o dugheana. Si ne-a iesit in cale Lucky 13. Ai zice noroc, ai zice pura intamplare, oricum ai zice-o insa, un lucru e cert: sandalutele mele au fost fericite sa paseasca in Curtea Sticlarilor si mai departe, in Lucky.
Dupa ce am dat „Buna ziua” cum se cuvine domnului cu palarie si gulerul trenciului ridicat de pe sigla firmei, am urcat treptele scarii de marmura ce ducea spre acoperis. Am pasit cu incredere si sete, deasupra tuturor, in inima cafe-pub-ului boem si nonconformist. Ce-am gasit aici? Simplu, distractie si relaxare pe ritm de jazz discret ca un fum de tigara si rock clasic ca un uruit de Harley Davidson . Iata doar cateva exemple: Nat King Cole, Louis Armstrong sau Frank Gambale , momente chillout si rock de atmosfera de la Air pana la Beth Gibbons si Led Zeppelin sau The Cure.
Fiind vara si frumos afara, am ales terasa, desi am observat ca si incaperea mare din dreapta, de peste 140 de m, cu scaune in forma de instrumente si tavan in foita de aur (n-am avizul bijutierului, asa mi s-a spus) nu era de colea.
In final insa, tot terasa a iesit invingatoare. Desi mic, acest open-space care in mintea mea prindea imaginea unui sir lung de balcoane unite, iti dadea senzatia ca nu mai esti in Lipscani. Gata cu mirosul de canal, gata cu vizitele inopinate ale rozatoarelor (sunt sigura ca pana aici nu aveau cum sa ajunga, decat daca se catarau prin copaci), gata cu stropitoarele de la celelalte terase care imi udau masa cu totul, imi abureau ochelarii si imi dadeau fiori pe sira spinarii. Aici, sus, la inaltime, intr-un spatiu mic, dar incapator si aerisit, am simtit si eu pentru prima data ca ca nu ma mai urmareste blestemul Lipscanilor si al lui 13 care mie intotdeauna imi aduce ghinion, chiar s-atunci cand nu o recunosc.
Oferta de la Lucky 13 in ale gurii era variata si complexa: 17 sortimente de cafea, 13 de ceai, bere, whisky, coniacuri, vodka, tequila, long drinks-uri, shot-uri, cocktail-uri, alcoolice, non alcoolice etc. Preturile decente. Iata o lista cu exemple notate la locul faptei.

• Espresso – 6 lei;
• Cafe Latte – 8 lei;
• Lucky 13 Cafe – 13 lei;
• Ciocolata – 9 lei;
• Cafe Frappe – 10.5 lei;
• Cola – 6 lei;
• Apa Dorna plata/ minerala – 6 lei;
• Fresh – 8 lei;
• Red Bull – 11 lei;
• Cocktail non alcoolic – 11 lei;
• Cocktail alcoolic – 15 lei;
• Bere la sticla – 7 lei;
• Bere Ursus draft – 5.5 lei;
• Campari – 15 lei;
• Tequilla (Camino Real) – 12 lei;
• Vin Pinot Murfatlar (rosu sticla) – 31 lei;
• Feteasca Regala (alb sticla) – 31 lei;
• Inghetata – 10 lei.
Servirea a fost una buna si destul de rapida. Toalete in schimb, dezamagitoare: mici, neincapatoare, insuficient aprovizionate. Au fost una dintre putinele bile negre pe care le-as fi putut acorda acestei locatii. O alta s-ar fi tradus in coordonatele pe care trebuie sa le ghicesti ca sa nimeresti locul. Daca esti mai zevzec, stai prost la capitolul orientare in spatiu sau pur si simplu nu esti din Bucuresti, aceste coordonate chiar nu te ajuta.
Daca insisti insa, ai 2 optiuni: ori pleci ochii la adresa pe care o voi nota eu mai jos ori faci ca noi: cutreieri strazile Lipscanilor pana cand norocul te pozitioneaza in dreptul terasei.
In rest, toate bune si frumoase. Placut, relaxant, un 13 norocos cu adevarat care ofera si posibilitatea organizarii de evenimente precum nunti, botezuri , cursuri sau sedinte profesionale si chiar prezentari de moda.
Adresa: Str. Selari nr. 9-11, etaj, Bucuresti
Capacitate: 100 locuri - 25 mese
Orar: luni - sambata: 12:00 - 02:00, duminica: 14:00 - 24:00
Site: //www. lucky13 .ro/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea