De prin lume adunate

#restaurant #club #ceainarie #relaxare #bucuresti

Locuri zen in care sa te relaxezi in Bucuresti

In viata de zi cu zi ne confruntam adesea cu situatii tensionate, dificile, care ne storc de vlaga sau ne irita la culme. La serviciu trebuie sa rezolvam cat mai repede zeci de taskuri si sa raspundem la alte zeci de mailuri. In aceasta valtoare a vietii cotidiene este uneori dificil sa ne mai gandim la ceea ce ne dorim cu adevarat in viata personala si sa ne detasam de cea profesionala.


Este indicat insa, ca la sfarsitul programului de la job sa lasam toate problemele acolo, sa ne desprindem de latura materiala a vietii. Nu trebuie sa uitam ca totul are o rezolvare si ca viata inseamna si momente frumoase pe care sa le petrecem alaturi de cei dragi. Doar asa vom putea lucra ca capacitate maxima si in acelasi timp ne putem bucura de micile placeri ale vietii.

O minte limpede si o stare de bine generala va duce intotdeauna la transformarea noastra ca fiinte, la dobandirea unei noi viziuni asupra lumii care va aduce fericire si liniste profunda in viata de zi cu zi. Daca te gandesti insa ca aceste lucruri le poti dobandi doar dupa o scurta vacanta, departe de vacarmul orasului, ei bine, te inseli. Linistea sufleteasca poate fi atinsa si in cele mai aglomerate metropole, daca stim cum sa gandim si cum sa ne raportam la evenimentele cotidiene.

Nici Bucurestiul nu face exceptie. Daca iti doresti sa te relaxezi si sa cunosti oameni noi, cu o alta viziune asupra vietii, poti schimba putin programul tau zilnic. Fa mai multe plimbari prin parcuri, citeste mai mult si viziteaza saptamanal un muzeu. De asemenea, ceainariile sunt locuri linistite, unde iti vei gasi echilibrul si starea de bine.

Sursa foto: pli-europe.es

Noi iti prezentam mai jos cateva localuri unde poti merge pentru o seara linistita, care sa te indeparteze de la problemele cotidiene si care sa te ajute sa vezi viata in mai multe culori:

 

Restaurantul Casa Satya

 

Casa Satya este o oaza de liniste si relaxare in centrul capitalei. Casa Satya este un restaurant care imbina beneficiile alimentatiei ayurvedice cu binefacerile unui spa. Casa Satya promoveaza un stil de viata bazat pe principiile ayurvedice. Ayurveda este cel mai vechi sistem de nutritie si sanatate cunoscut in lume si are o traditie de 5000 de ani in India.

Ayurveda inseamna "stiinta vietii" si cuprinde principii benefice de alimentatie, exercitii fizice, relaxare si meditatie. Tot aceasta stiinta ne invata ca sanatatea si armonia vietii constituie calea spre inflorirea constiintei. In afara de restaurant, la Casa Satya vei mai beneficia si de serviciile unui spa cu sauna cu ozon, masaj ayurvedic, un bazin de relaxare Samadhi cu apa sarata.

Curtea restaurantului este transformata intr-o terasa racoroasa, improspatata de sistemul cu aburi de apa, spatioasa si plina de verdeata. Terasa are un aer oriental, cu muzica ambientala, peretii viu colorati si ornamente de gradina . Interiorul restaurantului, cu mese rotunde si canapele circulare, perne pufoase si diverse decoratiuni de factura orientala, in culori calde, te face sa te simti cu adevarat relaxat si departe de orice zgomot si probleme. In interior vei gasi si o mica terasa acoperita, incojurata de geamuri si plante, care pe timpul noptii este cu adevarat speciala. Cei de la Casa Satya se lauda ca lumina din interior este full spectrum, lumina similara celei a soarelui, iar aerul este ionizat.

Restaurantul Casa Satya se afla pe strada Banu Manta, la numarul 25, in apropiere de Primaria sectorului 1. Pentru rezervari sau alte detalii poti folosi numarul de telefon 0788.788.111. Restaurantul este deschis zilnic, de luni pana duminica, intre orele 12.00 - 23.00.

Sursa foto: satya.ro

Ceainaria Veda Lounge

 

Ceainaria Veda Lounge este un local misterios care te imbie cu ritmuri mistice de Buddha Bar. Ceainaria este impartita in mai multe saloane, fiecare amenajata intr-un stil oriental diferit, indian, arabesc, dar si un mic salon japonez. Culoarea care predomina in intreaga ceainarie este rosul, care creeaza o stare speciala. Canapelele confortabile si pernele moi, pe care te asezi direct jos, contribuie la atmosfera placuta si la starea de lancezeala. Odata ajunsi in aceasta ceainarie, va fi foarte greu sa va mai ridicati. Muzica si bauturile bune va vor face sa pierdeti sirul orelor.

Fiecare salon are un nume special, in concordanta cu atmosfera si decorul realizat: Salon Louise, El Jardin, Kashmir, Sahara si Sakura. Ceainaria ofera spatiu si pentru intalnirile mai mari, cu un grup de prieteni, dar si in doi. Pot spune ca e chiar recomandat sa mergi in doi. Asa vei simti cu adevarat atmosfera calda, decorul fin si bauturile bune.

Chiar daca este adepta stilului oriental, care presupune bogatie si lux, Veda Lounge nu iti incarca privirea. Elementele de decor sunt bine alese, in armonie cu pernele si canapelele mari si rosii. Peretii sunt tapetati cu panze orientale, cu diverse motive. Oglinzile mari, draperiile grele, masutele joase din lemn si tablourile orientale intregesc acest decor. Pe timpul verii, ceainaria amenajeaza si cateva mese in curte si in umbrarul din gradina. Veda Lounge se afla pe strada Octav Cocarescu, la numarul 45, pe strazile intortocheate din spatele Primariei sectorului 1. Rezervari se pot face la numarul de telefon 0721.065.402.

Sursa foto: vedalounge.ro

Restaurantul Mystic Tree

 

"Zambeste la fosnetul diminetii in aroma unei cafele bune, alege un meniu in increngatura miezului de zi si cu siguranta vei prinde radacini pentru a rezista si ritmului ametitor al serii". Acesta este motto-ul Mystic Tree, un local cu adevarat special si relaxant. Muzica chill sau jazz in surdina, luminile obscure sau ferestrele mari si luminoase, toate aceste detalii te fac sa evadezi din Bucurestiul aglomerat si prafuit si sa te simti ca in vacanta.

Mystic Tree este structurat pe doua niveluri: parter si mansarda. Parterul este potrivit pentru mici petreceri cu prietenii sau intalniri intime. Decorul este unul suprarealist, cu tablouri in culori vibrante, in tonuri puternice de mov, violet sau rosu. Desenele de pe pereti sunt stilizate si reprezinta oameni si copaci care te introduc in atmosfera mistica a locului. Scarile in spirala iti vor purta pasi spre mansarda aerisita si primitoare. Aici registrul coloristic se schimba radical. Culorile tari si impersonale sunt inlocuite cu verde si maro cald, culori care te vor face sa te simti intr-adevar intr-un copac. Daca mai pui la socoteala si aplicele de pe pereti, in forma de ghinda, cu siguranta te vei simti in alta lume si la o alta varsta, la munte sau in casa din copac de la bunici.

Decorul este completat de multa verdeata, flori, tablouri si lumanari parfumate. Mobilierul este verde, intr-o combinatie de fier forjat si sticla. Mansarda este calduroasa, cu multe ferestre prin care patrunde o lumina verzuie, care te imbie la relaxare si povesti cu prietenii. Restaurantul Mystic Tree se afla pe strada Popa Soare, la numarul 7, colt cu strada Mantuleasa, in zona Unirii. Rezervari se pot face la numarul de telefon 0721.077.600.

Sursa foto: viatadeliceu.ro

Ceainaria La Metoc

 

Ceainaria La Metoc este o gradina secreta in inima Bucurestiului ascunsa bine pe niste stradute din spatele bisericii Armenesti unde poti sa te adapostesti de caldura verii la un ceai de fructe racoritor. Farmecul locului consta in insusi faptul ca e destul de greu de reperat. Gradina de vara vine la pachet cu o casuta veche batraneasca cu veranda unde se prepara ceaiurile si alte bunatati incluse in meniul de la La Metoc.

Meniul ceainariei de vara La Metoc este ticsit cu cateva zeci de feluri de ceai care mai de care mai exotic, dar si cu diverse dulceturi, prajiturele, saratele sau serbet. Dupa ce te instalezi confortabil in scaunele de rachita sau pe bancutele din lemn pitite prin tufele de trandafiri si macese care domina gradina, te poti racori in liniste la un ceai rece.

Gradina brazdata de mici poteci acoperite de pietris ofera si o oarecare intimitate datorita arbustilor, astfel incat nu vei fi deranjat de prezenta celorlalti oaspeti ai locului si vei putea sporovoi in voie cu prietenii. Dupa lasarea intunericului, gradina se transforma intr-un taram de basm, fiind luminata de lumanarile aprinse pe mese. Ceainaria La Metoc se afla in spatele bisericii Armenesti, pe strada Popa Rusu colt cu Bocsa. Rezervari se fac la numarul de telefon 0722.725.533.
Sursa foto: hotcity.ro

Club Mandala

 

Mandala Club este un restaurant vegetarian , aflat in zona Mantuleasa. Mandala inseamna in sanskrita cerc si este reprezentarea grafica a unui concept atotcuprinzator din Marele Univers. Pe langa mancarea buna si fara carne, la Mandala gasesti o ceainarie  care te invita sa incerci aromele celor mai ecologice ceaiuri din Bucuresti, o librarie plina de carti pe teme de spiritualitate si dezvoltare personala, dar si un magazin de bijuterii din argint si cristale semi-pretioase.

Clubul Mandala isi propune sa creeze un spatiu special, departe de forfota orasului agitat, un spatiu destinat relaxarii si petrecerii unor momente de calitate alaturi de persoane dragi. Mandala organizeaza frecvent cursuri si intalniri pentru cei in cautare de raspunsuri la intrebarile esentiale ale vietii, organizeaza serate culturale muzicale, de poezie, expozitii si vizionari de filme, sedinte de consiliere in astrologie, biografie, dezvoltare personala, coaching si excursii si tabere tematice.

mandala club se afla pe strada Paleologu, la numarul 20, in zona Mantuleasa. Rezervari se pot face la numarul de telefon 0722.654.099.

Sursa foto: mandalaclub.ro

Pentru o portie de relaxare mai poti merge si la ceainaria Serendipity, Ramayana Cafe, Vasiliada, sau C’arthe.

Sursa foto : mandalaclub.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea