De prin lume adunate

#iarba verde #parc #gratar #spatii speciale gratar #spatii gratar

Locuri special amenajate pentru gratar in Bucuresti

Odata cu sosirea sezonului estival, romanii petrec tot mai mult timp liber la iarba verde. Gratarul si picnicul sunt unele dintre cele mai indragite modalitati de petrecere a timpului liber in sezonul estival.

Iata unde poti merge in Bucuresti:

Zone cu gratare in Bucuresti

Bucurestenii au la dispozitie patru spatii special amenajate pentru picnic si gratare in care sa poata iesi la iarba verde. Alte cinci locuri, majoritatea in sectorul 2 sunt in curs de amenajare. Primaria Capitalei a amenajat un spatiu special pentru picnic la Palatul Mogosoaia. Aici sunt puse la dispozitie gratare si saci menajeri pentru colectarea deseurilor.

In sectorul 2 al capitalei este functional un singur spatiu, in parcul Sfantul Pantelimon. Reprezentantii Administratiei Domeniului Public din sectorul 2 au precizat ca mai sunt alte 4 zone in curs de amenajare. Aceste spatii speciale pentru gratare vor fi amenajate in parcurile Plumbuita, Lunca Florilor, Morarilor si Dobroesti.

In sectorul 4 exista o zona speciala pentru gratare in Parcul Lumea Copiilor. Aici se gasesc 70 de gratare, iar langa gratare sunt foisoare de lemn in care se poate servi masa. Pentru accesul in aceasta zona a parcului, cetatenii trebuie sa prezinte un act de identitate.

In sectorul 6 exista un spatiu pentru gratar in Parcul Crangasi, in aproiere de Lacul Morii. Aici este o zona amenajata cu sapte gratare. Un alt spatiu destinat picnicului este in curs de amenajare in cartierul ANL "Constantin Brancusi". Aici vor functiona sase gratare.

Ce spune Legea Picnicului

Legea privind desfasurarea activitatilor de picnic, care a intrat in vigoare in 30 martie, reglementeaza activitatile de picnic desfasurate pe domeniul public ori privat al statului si al unitatilor administrativ-teritoriale.

Aceste masuri au ca scop prevenirea, reducerea si eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra starii de sanatate a populatiei, generat de practicarea inadecvata a activitatilor de picnic.

Actul normativ stabileste amenzi de pana la 5.000 de lei pentru iesirile la iarba verde in alte zone decat cele special amenajate.

Picnicul este una din principalele modalitati de petrecere a timpului liber ale romanilor, alaturi de iesirile in parc, la concerte, spectacole si piese de teatru.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea