De prin lume adunate

#revolutie #unde iesim #obiective turistice

Locuri care au devenit obiective turistice dupa Revolutie

Pe data de 25 decembrie se implinesc 24 de ani de la apogeul Revolutiei din 1989, adica de la executarea sotilor Ceausescu. Pentru Romania, in acel moment s-a produs o schimbare majora, cand milioane de persoane au facut cunostinta cu libertatea si democratia. Deoarece revolutia a reprezentat un nou inceput pentru tara noastra, foarte multe dintre locurile care au avut legatura cu evenimentele din 1989 si cu Ceausescu au fost transformate in obiective turistice atat pentru romani, cat si pentru straini. Iata doar cateva dintre ele.

1. Fosta unitate militara unde au fost impuscati sotii Ceausescu

In toamna acestui an, fosta unitate militara din Targoviste, in care au fost impuscati sotii Ceausescu, a devenit punct muzeal al Complexului Curtea Domneasca. Turistii care ajung aici pot afla o multime de informatii despre zilele de 22, 23, 24 si 25 decembrie '89 si pot vedea decorul refacut astfel incat sa fie cat mai apropiat de cel de acum 24 de ani.

Zidul in fata caruia au fost executati sotii Ceausescu pastreaza si astazi urmele gloantelor si a devenit cladire de patrimoniu national. Desi acest obiectiv turistic este strans legat de Revolutia din 1989, parerile sunt impartite, astfel ca punctul muzeal a primit atat critici, cat si laude din partea opiniei publice nationale si internationale.

2. Muzeul Revolutiei

Situat in Timisoara, adica in orasul din care au pornit evenimentele din '89, Muzeul Revolutiei este cel mai important obiectiv turistic de prezentare a informatiilor despre tensiunile din zilele de decembrie de acum 24 de ani. Pastorit de Asociatia "Memorialul Revolutiei 16-22 Decembrie 1989", muzeul pune la dispozitia vizitatorilor diverse documente si filmulete care prezinta drama revolutionarilor.

3. Casa Poporului

Construita in anii dictaturii ceausiste, Casa Poporului, Casa Republicii sau Palatul Parlamentului a devenit principalul obiectiv turistic asociat cu numele lui Nicolae Ceausescu, dar si cu Revolutia din 1989. Vizitata de turisti din Franta, Istrael, China si Olanda, printre altele, Casa Poporului este una dintre cele mai importante atractii ale Bucurestiului, chiar daca aminteste de epoca dominata de comunism.

4. Piata Universitatii

Piata Universitatii din Bucuresti este un simbol al libertatii si al infrangerii sistemului comunist, iar dupa 1989 a devenit nu doar un obiectiv turistic indragit, ci si locul preferat pentru manifetari, adunari si alte evenimente importante pentru societate.

Sursa foto panoramio.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea