De prin lume adunate

#autoservire #restaurant #unde iesim #mancare #preturi

Localuri cu autoservire in Bucuresti

Putine la numar, autoservirile din Bucuresti au mare succes in randul consumatorilor grabiti, al corporatistilor presati de termene limita si al oamenilor cu venituri medii, care isi doresc o alternativa la restaurantele de tip fast-food.

Autoservirea de la Vitan Center

In cladirea Volksbank de pe Calea Vitan se afla o cafenea si o autoservire. Localul este mobilat simplu, cu mese si scaune din lemn si gresie pe jos. Restaurantul este frecventat in special de angajatii bancii si de cei care lucreaza in zona mall-ului Vitan. O bila alba pentru aceasta autoservire este si faptul ca iti poti lua mancarea la birou. Meniul este variat, iar preturile acceptabile. Aici vei gasi ciorbe (de legume, rosii, vacuta, perisoare), fripturi, salate, garnituri, preparate din carne la gratar, desert si bauturi. Pentru o ciorba vei scoate din buzunar 5 lei, felurile principale au preturi cuprinse intre 6 si 8 lei, salatele sunt 5 lei, placintele 5 lei, iar clatitele 2 lei.

Sorriso

In centrul capitalei, in Piata Victoriei exista o autoservire deja conscrata printre corporatistii din zona. Sorriso Take Away dispune de o linie de autoservire completa, cu preparate romanesti si internationale. Localul este amenajat in stilul anilor '50, iar la tonomat poti alege melodii celebre semnate Louis Armstrong, Nat King Cole sau Chuck Berry . Meniul de la Sorriso cuprinde peste 100 de preparate sanatoase si proaspete si este in fiecare zi unic, astfel ca nu exista riscul sa te plictisesti.

Preturile sunt medii, astfel o ciorba este 6 lei, garniturile 7-8 lei, preparatele din carne in jur de 10 lei, deserturile 5-6 lei. La Sorriso exista si oferta zilei , care difera de la zi la zi si este compusa din fel principal, garnitura si desert. Pentru oferta predefinita vei scoate din buzunar 15 lei. Sorriso se afla pe strada Doctor Felix, la numarul 59. Daca nu ai timp sa te deplasezi personal, localul face si livrari.

White Horse

Zona Dorobanti este cunoscuta pentru multitudinea de restaurante, baruri si terase de fite si pretentioase. Ai fi surprins sa descoperi in aceasta zona o autoservire. White Horse este unul dintre cele mai vechi restaurante din zona si si-a castigat o reputatie buna in randul oamenilor de afaceri si al strainilor din Bucuresti. White Horse este un pub 100% englezesc, alcatuit din trei niveluri, bar, restaurant si terasa.

Meniul de la White Horse este variat, cu specialitati culinare in marea lor majoritate british, cu diverse preparate din peste. Preturile de aici sunt insa pe masura zonei. Pentru un fel principal vei plati 16-20 de lei, salatele 14-19 lei, pestele ajunge si la 49 de lei, iar deserturile costa 8-10 lei. Restaurantul White Horse se gaseste pe strada George Calinescu, la numarul 4A.

Casa Legenda

Restaurantul Legenda se lauda cu o bucatarie creativa, cu mancaruri cu personalite, intr-o ambianta placuta. Localul este unic prin meniul sau. Pe langa preparatele romanesti, aici vei mai gasi si bucate traditionale israeliene. Humus, falafel, lipii de casa, salate, specialitati din carne de berbecut, vita si pui, precum si fripturi la gratar, sunt doar cateva dintre preparatele care iti fac cu ochiul la Legenda.

Tsulent, macluba, mafrum, jahnun, vinete umplute , pui oriental, mixt Ierusalim, couscous cu vita sau pui, pate de ficat facut in casa cu dulceata de ceapa, blincesuri cu umpluturi diferite in sos si gratinate la cuptor sau ziva sunt cateva dintre specialitatile evreiesti, pe care nu le vei gasi in alt local din bucuresti.

Preturile sunt mai mari decat intr-o autoservire normala si se preteaza celor unui restaurant care se respecta. Astfel, pastele sunt 24 de lei, aperitivele 10-17 lei, specialitatile israeliene 28-35 de lei, salatele 18 lei, preparatele din carne variaza intre 20-25 de lei, iar deserturile costa intre 10 -20 de lei. De luni pana vineri, la ora pranzului, la Casa Legenda vei gasi si meniul zilei, compus din supa, fel principal si desert, la pretul de 25 de lei. Casa Legenda se afla pe strada Mihai Eminescu, la numarul 156.

Autoservirea din Ikea

O alta autoservire care a prins in randul bucurestenilor este cea din magazinul Ikea. Localul arata bine, occidental, iar preparatele suedeze sunt o noutate pentru consumatorul roman. Aici vei gasi salate, gustari, supe, feluri principale compuse din chiftelute suedeze, somon, piept de pui, cartofi prajiti si deserturi. La Ikea nu se fumeaza, iar berea este singura bautura alcoolica.

Pe langa aceste localuri, in Bucuresti mai exista autoserviri si la terasa Argentin de pe strada Blanari (peste drum de Club A) si autoservirea de la Palatul Telefoanelor. Aceasta funtioneaza pana la ora 13 pentru anjajatii Postei, iar apoi pentru toti doritorii de o masa calda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea