De prin lume adunate

#timp liber #pui de urs #unde iesim #terasa #restaurant #pizzerie #bucuresti

La Pui de Urs: o ciorba de potroace cu nuntasii din Grozavesti

Miercuri seara. Zi de Orange Film ...sau poate nu. Ce vreti, sunt o fire schimbatoare, care prefera deciziile de moment: acum vreau ceva, peste doua ore ma sucesc. Si tot prin suceala am ajuns si de la ideea filmului, la o seara de biliard si... Pui de urs .
Si cum in afara de IDM si Regie nu prea vad alt loc in care sa te poti bucura de acest minunat sport pe o masa care nu are panta si cu un tac care nu e stramb, am decis sa optez pentru Regie.
Dupa un meci strans, bateam sigur daca afurisita aia de bila neagra nu conspira impotriva mea pentru o gaura prost aleasa, am simtit ca mi se face foame. Tot auzisem eu de restaurantul asta Pui de Urs, sigura fiind de altfel ca am si trecut pe langa el, fara sa-l remarc, desi se vrea impozant. Astfel ca, fiind prin apropriere m-am hotarat sa si intru pentru a vedea si eu intr-un final care e marele secret al acestei locatii.
Pui de ursSi am descoperit urmatoarea chestie: are avantajul ca este non-stop, deci poti sa te duci cand poftesti, fie noapte fie zi, pentru o portie de mancare, pe care o vei savura din plin, avand in vedere ca aici este chiar buna. Exceptand acest fapt, Pui de Urs nu m-a impresionat cu nimic altceva.
Pui de Urs poate fi usor considerat un restaurant de nuntasi si manelisti care-mi intareste convingerea ca nu conteaza cati centrimetri patrati detii, daca nu stii cum sa te folosesti de ei. In schimb, iti ofera avantajul sa-l aranjezi cu o tona de kitsch, daca esti mic si negru si nu esti Vader, dar ai sigur portofelul burdusit de lovele.
Intins pe 3 nivele, cu restuarant, crama si chiar un mini-hotel la etajul superior, acest local este unul cu iz de cantina, han si popas turistic „all in one”. Multe mese din lemn, fete de masa albe si scaune incotosmanite ca la nunta, te ivita tantos pentru o sarma sanatoasa si o ciorba de potroace ca la romani.
Muzica „ambientela” la un moment dat tinde sa te debusoleze sau mai degraba sa te scoata dintr-ale tale cand o da de pe populara/lautareasca printr-un pizzicato ametitor pe muzica de radio. Chelnerii, gigea gatiti cu papion ar vrea sa-ti inspire aer de Hilton, dar iti expira in nas ganduri de bere bauta cu baietii la o babaroasa. Toaletele sunt de bun simt, daca gasesti cu gust design-ul interior al unei ecologice sau esti exhibitionist si preferi sa raspunzi chemarii naturii cu usa deschisa. Noroc ca salveaza situatia servetelele, ai tone si te poti infasura bine cu ele.
Pui de UrsSa gandim insa pozitiv si sa vorbim si despre lucrurile bune pe care le poti gasi la Pui de Urs, cum ar fi de exemplu mancarea, un aspect destul de important pentru un restaurant. Ei bine, la acest capitol nu ai ce sa le reprosezi baietilor de aici. Bucatele sunt pe alese si care mai de care mai gustoase. Astfel, poti sa optezi pentru ciorbe (6-7 lei), preparate din carne de porc, vita, pui, oaie sau vanat care mai de care mai sofisticat gatite (12 – 20 lei), pizza (13-18 lei), preparate din peste, salate (13-17 lei) si deserturi (clatite, papanasi, tiramisu, tort glasse, profiterol , tort de ciocolata etc.).
Bauturile se gasesc si ele intr-o gama diversificata, de la sucuri naturale si carbogazoase, la bere, vin, vermut, martini, vodka, gin etc. Preturile sunt acceptabile: o bere costa intre 5 si 8 lei, o sticla de vin peste 10 lei, o cola 5 lei.
Daca n-ar fi ciorba aceea de vacuta atat de buna si salata de vita cu castraveciori murati absolut delicioasa, as fi acordat un 5 acestui local. Tinand cont insa de aceste considerente, voi da un 7 Puiului de Urs din Grozavesti.
Adresa: Str. Economu Cezarescu, nr. 42
Zona: Militari
Telefon: 021 637 28 30
Site: //www.puideurs.ro/
Orar: Non-stop
Specific: Romanesc

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea