De prin lume adunate

#unde iesim #terasa #bucuresti #la copac #colony

La Copac - Aceeasi Marie cu alta palarie

Terasa “ ” este varianta revizuita si actualizata a pubului bucurestean Colony. Sau mai bine zis, aceeasi Marie cu o alta palarie, una de vara pesemne.
 
Terasa se afla pe stradaPitar Mos nr.23, in zona Pietei Romane. Cautarea terasei a fost un bun prilej de a descoperi o bucatica din : cladiri vechi si pitoresti, un parculet umbros uitat de vreme si foarte multa liniste pe stradutele cu piatra cubica. 
 
Veti gasi“ La Copac ” in spatele unui gard de fier forjat, in curtea pub-ului Colony. De cum pasesti in curte iti dai seama de unde vine numele. In central terasei domneste copac gros, inalt si stufos. In totala discordanta cu cadrul natural sunt mesele si scaunele confectionate dintr-un plastic ieftin verzui. Deasupra meselor strajuiesc niste umbrele suficient de mari cat sa te apere eficient de dogoarea soarelui sau de stropii de ploaie .
 
Unde-i chelnerita?
 
M-am asezat la o masa si am asteptat sa vina cineva care sa-mi aduca un meniu si sa-mi ia comanda. Astept cateva minute. Dupa 10 minute m-am ridicat de la masa pentru a cauta singur un meniu. 
 
Daca iti este foame poti alegepizza (probabil decongelata la microunde), pentru care trebuie sa scoti din buzunar intre15 si17 lei. Obere la draft gasesti la4,5 lei, in vreme ce berea la sticla de 0,5 l are preturi care pornesc de la 5 lei. 
 
Daca esti cu masina, gasesti in meniu si licori nonalcoolice. Astfel, poti comanda un suc natural sau carbogazos (6 lei sticla de jumatate) sau limonada (tot 6 lei).
 
= apa rece +
 
Mi-a facut cu ochiul o limonada. Din pacate chelnerita mi-a retezat rapid entuziasmul pentru ca, se pare, nu mai erau lamai de sacrificat. M-am resemnat si am comandat oapa plata (4 lei) si un frappe (10 lei). Apa a venit imediat, insa frappe-ul s-a lasat ceva mai mult asteptat. 
 
Frappe –ul s-a dovedit a fi mai degraba apa cu zat de cafea peste care s-a pus putina frisca si ceva sirop de ciocolata. Noroc cu muzica buna (un playlist numai cu piese U2) care m-a facut sa uit de alegerea neinspirata de a da pe la“Copac”/Colony.
 
Dar cum Bono si gasca erau acoperiti de racnetele unor pagubiti de la o masa alaturata (li se furase furgoneta), am hotarat sa-mi inchei socotelile cu terasa. 
 
Puncte tari:
 
-amplasare ultracentrala;
-preturi bune;
 
Puncte slabe:
 
-frappe-ul
-unii clientii galagiosi din cale afara
- meniu sarac si slabut ca oferta
 
Adresa terasa “La Copac”: Str. Pitar Mos 23, 1, Bucuresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea