De prin lume adunate

#specialitati culinare #restaurant #mancaruri orientale

La ce restaurante putem comanda specialitati culinare orientale

Preparatele culinare orientale reprezinta una dintre cele mai bune alternative la deja clasicele sarmale, paste sau fripturi cu cartofi prajiti. In ultimii ani, in majoritatea oraselor mari din Romania si-au facut aparitia numeroase restaurante in care poti descoperi si gusta minunile bucatariei libaneze, arabesti si turcesti.

Un restaurant libanez se afla pe strada Mihai Viteazu, nr. 1 din Brasov. Amasi este primul restaurant cu profil libanez din orasul de sub poalele Tampei, marele sau atu fiind faptul ca toate produsele sunt proaspete si sunt preparate chiar in fata clientilor. In meniul acestui local intalnim salatele Tabouleh si Fatoush, precum si delicioasele aripioare de pui cu sos de lamaie.

Bucataria orientala a poposit si la malul marii si poate fi testata la restaurantul Beirut. Constantenii care au ajuns in Bd. Tomis, nr. 122 au parte de humus, piure de vinete afumate, plus alte 50 de sortimente de mancare.


Mancaruri turcesti pentru timisoreni

Timisorenii se bucura de mai bine de noua ani de Star Kevan, un restaurant apreciat de clienti pentru meniurile turcesti, care imbina intr-un mod inspirat traditiile culinare asiatice cu cele de pe continentul european. Pe lista bunatatilor preparate de bucatarii restaurantului se afla, printre altele, chebab cu vinete si garnitura, tava flambata cu carne de vitel, pui sau miel si ciorba de iaurt, orez si menta. Restaurantul se afla pe strada Constantin Brancoveanu, nr. 68.


Restaurante cu specific oriental in Bucuresti

La randul sau, Bucurestiul este impazit de zeci de restaurante cu preparate imprumutate din bucataria orientala. Din numeroasa lista de localuri cu specific arabesc putem aminti Baghdad (Calea Grivitei, nr. 204D), Sis Kebab (Bd. Dacia, nr. 137) si Naser (str. Dumitru Zosima, nr. 86). Pentru mancaruri turcesti iti recomandam sa mergi cu incredere la Les Ottomans (Iancu Capitanu, nr. 26), Calif (str. Avrig, nr. 63), Nargila Grill & Bar (str. Bibescu Voda, nr. 1), Anatolia (Bd. Lacul Tei, nr. 145) si Golden Falcon (str. Hristo Botev, nr. 18-20).

Tot in Capitala gasim si numeroase restaurante libaneze, intre care si Piccolo Mondo (str. Clucerului, nr. 9), Beirut (Str. Nicolae Racota, nr. 3A) si El Bacha (P-ta Alba Iulia, nr. 6, bl. 15).

Sursa foto: eater.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea