De prin lume adunate

#carte #film #evenimente #festival #evenimente bucuresti

La ce festivaluri mergem in luna aprilie in Bucuresti

In luna aprilie in Bucuresti au loc numeroase festivaluri de film, teatru si muzica. Nu rata nici salonul de carte Livresque, unde vei gasi oferte irezistibile.

Festivalul Filmului Evreiesc

Cea de-a doua editie a Festivalului Filmului Evreiesc se va desfasura intre 19 aprilie si 3 mai, la Bucuresti. Editia de anul acesta a Festivalului Filmului Evreiesc se va intinde pe perioada a doua saptamani. O prima saptamana va fi dedicata evenimentelor conexe, precum expozitiile sau concertele, iar ultima saptamana va fi dedicata filmelor.

Editia din anul acesta alatura serilor de film expozitii si evenimente conexe, care vin sa sustina subiectele prezentate in filme: imaginea evreilor despre ei insisi si imaginea evreilor in ochii altor culturi.

Festivalul Shakespeare

In perioada 23 aprilie - 6 mai are loc Festivalul Shakespeare. Aceasta editie va avea ca deviza un vers foarte cunoscut si important din piesa "Cum va place", care reprezinta de altfel si tema festivalului: "Lumea-i un teatru, noi suntem actorii". Printre spectacolele pe care le poti vedea in cadrul festivalului se numara "Visul unei nopti de vara", "Hamlet", "Macbeth", "Richard III", "Oro de Otello" sau "Furtuna".

Festivalul se va deschide cu un spectacol exceptional, "Shakespeare-Sonete" de la celebrul teatru "Berliner Ensemble", al faimosului regizor american Robert Wilson, iar cortina va fi lasata dupa "Henric V" al lui Pippo Delbono.

Din programul festivalului mai face parte o sesiune de comunicari realizata in colaborare cu Asociatia Internationala a Criticilor de Teatru si Asociatia Europeana de Cercetare Shakespeare, la care vor participa numerosi critici de teatru si shakespeareologi de faima mondiala, dar si atelierele teatrale studentesti cu participare internationala, editarile si lansarile de carte.

Salonul de Carte Livresque

Sala Palatului gazduieste cea de-a doua editie a Salonului de Carte Livresque, care ii invita pe cei interesati sa ia parte la seminarii, workshop-uri, mese rotunde, dezbateri si campanii sustinute de scriitori consacrati.

In cadrul Salonului de Carte Livresque este sarbatorit marele William Shakespeare, iar trupe de teatru vor interpreta piese cunoscute semnate de dramaturg. Totodata, sunt organizate concursuri de cultura generala despre literatura engleza.

ShortsUP in Miscare

In data de 6 aprilie, la orele 22.00, Opera Nationala Bucuresti gazduieste un eveniment - premiera, care imbina filmele cu o forma de arta exploziva, dansul.

ShortsUP proiecteaza si promoveaza cele mai valoroase scurtmetraje ale lumii, pana in prezent reunind filmele cu muzica, teatrul sau expozitiile de fotografie si arta, iar de data asta, dansul. Doi campioni din cea mai cunoscuta competitie de breakdance, Red Bull BC One, danseaza pe muzica lui Alex Anastasiu si Electric Brother. Atmosfera este animata de o trupa de jazz live.

ARTE Festival

Cu ocazia implinirii a 20 de ani de la infiintarea postului de televiziune germano-francez, ARTE, in Bucuresti are loc un fetival special.

In cadrul festivalului vei urmari o selectie de filme artistice, productii TV si filme documentare din programele ARTE. Selectia doreste sa ofere o perspectiva de ansamblu asupra diversitatii programelor ARTE, punand accent pe productii recente din ultimii doi ani si un focus special pe productiile pentru adolescenti.

Festivalul are loc in perioada 24 - 26 aprilie, la Cinema Studio.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea