De prin lume adunate

#weekend #evenimente #concert Pasarea Colibri #Zilele filmului rus #BookLand in Plaza Mall

La ce evenimente mergem in weekend

Ultimul weekend din noiembrie aduce in Bucuresti numeroase concerte si evenimente culturale interesante. Nu rata concertele celor de la si , unde vei avea parte de experiente unice. Pentru o doza de cultura, mergi la Bookland, unde vei gasi o oferta impresionanta de carti.



Vineri, 25 noiembrie, de la ora 19:30, la Sala Palatului are loc un concert Pasarea Colibri . Formatia sarbatoreste 19 ani de la momentul in care Mircea Baniciu si Mircea Vintila au cantat prima oara impreuna in cadrul unui spectacol prezentat de Florian Pittis.

La spectacolul aniversar, Mircea Baniciu si Mircea Vintila canta alaturi de un band format din Vlady Cnejevici, Teo Boar, Cristi Iorga si Marian Mihailescu. Repertoriu pregatit include cele mai cunoscute melodii interpretate de Pasarea Colibri .



Zilele filmului rus este un eveniment organizat in cadrul Zilelor culturii rusesti in Romania. In perioada 25 - 27 noiembrie, cinematograful Studio gazduieste productii rusesti realizate in perioada 2008 - 2010.

Festivalul este deschis de filmul "Amiral", in prezenta regizorului Andrey Kravchuk si a actritei Irina Orlova. "Amiral" este o saga istorica, care aminteste de celebrul Doctor Jivago al lui David Lean. Selectia continua cu filmele "in curand e primavara", "Cetatea Brest", "Noaptea lunga ca o viata", "Kandahar" si "Fiul".

Concert " Ovidiu Lipan Tandarica and The Balkanic Explosion"

Ovidiu Lipan Tandarica vine pe scena de la Sala Palatului, duminica, 27 noiembrie, de la ora 19.30. Vei fi purtat pe taramuri necunoscute cu ajutorul sunetelor unor instrumente deosebite si intrigante: percutii africane, sud-americane, oud si kanun. Pentru Ovidiu Lipan acest concert reprezinta "una din marile incercari de a crea un iluminism cultural si de a apropia si a uni sufletele oamenilor."

Pe scena vor urca invitati din toata lumea si nume mari din industria muzicala romaneasca: fanfara 10 prajini, Grupul Balkano, Stelu Enache, Delia Matache, percutionisti si instrumentisti din Columbia, Egipt sau Rwanda.



Pana duminica, toate cartile, filmele, CD-urile cu muzica si jocurile a peste 60 expozanti vor fi prezente in mall-ul din Drumul Taberei. De la intrare te intampina mii de carti, care asteapta sa fie rasfoite.

Cititorii sunt invitati sa intre in dialog cu cartile aduse de BookLand si cele mai mari edituri romanesti. Totodata targul reuneste titluri recent lansate, editii de colectie, carti specializate sau best-sellers in Europa intr-o oferta generala , care acopera toate domeniile de interes. In plus, in BookLand sunt adunate cele mai atractive discounturi de carte din Bucuresti.

Festivalul National Studentesc de Teatru Absurd Eugene Ionesco

Ca in fiecare an, in luna noiembrie, studentii il omagiaza pe Eugene Ionesco prin spectacole montate in maniera absurda. Spectacolele vor fi prezentate la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti, reunite sub genericul Festival National Studentesc de Teatru Absurd Eugene Ionesco.

In perioada 25 – 27 noiembrie ai ocazia sa vizionezi spectacole puse in scena de trupe din Cluj, Craiova, Galati, Iasi, Timisoara si Bucuresti. Anul acesta, in aceeasi perioada, Societatea Culturala Eugen Ionescu va continua seria evenimentelor pe care le propune anual pentru a omagia data nasterii dramaturgului Eugene Ionesco. Accesul la manifestari este liber.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea