De prin lume adunate

#ada milea #concert #new york

Joe's Pub gazduieste The Island cu casa inchisa

Aflata pentru prima oara la New York, Ada Milea a concertat alaturi de violonistul Alexander Balanescu sambata, 5 iulie 2008, la Joe's Pub, considerat clubul avangardei muzicale newyorkeze. Organizat de Institutul Cultural Roman din New York si Joe's Pub, concertul The Island a avut loc cu casa inchisa, aclamat de un public numeros (romani din diaspora si newyorkezi).

Jurnalistii de la TimeOut New York marturisesc ca le-a fost dificil sa gaseasca o sectiune in care sa anunte concertul The Island, "o abordare suprarealista a povestii lui Robinson Crusoe , plina de umor sec, sclipiri de intelepciune neagra si melodii sensibile, minimaliste".

Textul spectacolului a fost adaptat de Ada Milea si Alexander Balanescu dupa piesa de teatru Insula de Gellu Naum si tradus in limba engleza de Daniela Ragalie.

Dupa concert, artistii si invitatii lor au fost gazduiti in Galeria Romana, unde petrecerea a continuat pana dupa miezul noptii, in compania desenelor de pe pereti, realizate de trei tineri street artisti romani (Nuclear Fairy, IRLO si Omar), despre care New York Magazine afirma ca "transforma cartierul Murray Hill intr-un loc si mai fabulos".

The Island marcheaza finalul de sezon al evenimentelor organizate de ICRNY, inainte de vacanta de vara .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea