De prin lume adunate

#unde iesim #teatru #spectacol #dan puric

Intalniri cu arta lui Dan Puric in luna aprilie

Compania de Teatru "Passe-Partout Dan Puric" a fost infiintata de actorul Dan Puric in anul 1999. Membrii companiei sunt actori amatori si profesionisti de toate varstele, dar cu precadere tineri de pana in 35 de ani. De peste un deceniu, compania prezinta spectacole precum "Costumele", "Hic sunt leones", "Made in Romania", "Vis", purtand semnatura inconfundabila a lui Dan Puric.

Daca mergi sambata, 10 Aprilie, orele 19:30, la "DOI dintre NOI", este aproape sigur ca o sa iti placa, dar dupa ce iesi din sala, te intrebi daca a fost teatru sau dans. Pentru ca este putin diferit chiar si de spectacolele cu care ne-au obisnuit cei din trupa "Passe Partout - Dan Puric".

De fapt, este un emotionant eseu vizual si coregrafic, care a imprumutat multe elemente teatrale. Atat de multe incat in orice moment risca sa se apropie de teatru pana nu mai ai indoieli, ca apoi sa se indeparteze din nou. Si chiar aceasta separare fragila si incerta este calitatea spectacolului. Povestea de iubire se scrie din gesturi declansate si comentate de muzica, expuse in trairi teatrale.

Spectacolul "DOI dintre NOI", prezentat in limbajul teatral universal promovat in Romania de trupa "Passe-Partout Dan Puric", prilejuieste desfasurarea unei sensibile demonstratii de miscare, sunet si imagine, in care gestul strict uman se imbina cu sensurile iubirii si cu istoria artelor si a muzicii pe un parcurs milenar, de la Vivaldi si Pieroo della Francesca pana la ritmurile cele mai noi.

Sursa foto: passe-partoutdp.ro

Duminica, 11 aprilie, orele 19:30 poti vedea spectacolul "Noi".Acest  spectacolul este poate cea mai indrazneata manifestare a unei generatii de tineri artisti de pana acum. Intr-un spectacol de aproape doua ore, 23 de oameni sunt in acelasi timp actori, regizori, scenografi si coregrafi. O adevarata demonstratie de curaj si originalitate, o Commedia dell' Arte a zilelor noastre, un comentariu fermecator asupra contemporaneitatii.

Un spectacol in care toate nebuniile vremurilor noastre - de la talk-show-urile isterice la problemele de alimentatie - sunt ironizate senin, cu candoare. Protagonistii spectacolului Noi promit sa aduca in fata spectatorilor propria lor varianta de lume, ceva mai putin zbuciumata, ceva mai putin speriata de greutatile zilei, o lume mai colorata, in care oamenii stiu sa rada fara batjocura si sa fie tristi fara dulcegarii.

Miercuri, 14 aprilie de la orele 19 :30, nu rata one man show-ul Vis cu Dan Puric. "In acest spectacol fara fir rosu conducator sunt visele mele adunate de-a lungul timpului. Cu unele am calatorit in lume iar cu altele, pur si simplu, m-am rugat. Vi le ofer pe toate dumneavoastra publicului spectator", spune Dan Puric.

In viziunea lui Dan Puric, gestul devine cuvantator, mai mult decat un simplu accent indicator si intaritor al sensului salvat, al realitatii "spiritualizate" in intelect. Limbajul gestic descopera mai nemijlocit decat cel discursiv taina "Cuvantului facut trup". Gestul este un altfel de cuvant care manifesta epifania persoanei, intentia neacoperita, nesustrasa spontaneitatii, nesupusa reductiei, nesistematizata, netranspusa in registrul "dialectic" al gandirii discursive. Curgerea logica deslusitoare a limbajului discursiv pierde, prin precizare, extraordinara diseminare, inmugurire a sensurilor din limbajul gestic.

Sursa foto: passe-partoutdp.ro

Joi, 15 aprilie, ora 19.30,  " Toti cinci " va vor spune povestea dintotdeauna a omenirii, concentrata in cateva zeci de minute doldora de muzica si culori, cu sunetele frematatoare ale pasilor de step, cu misterul pantomimei, al dansului, al gestului spontan si efervescent. Cinci oameni. Ca cinci degete de la o mana. Nimic din ce-i uman nu va lipsi din poveste: umorul, fericirea, nedumerirea, tristetea, nostalgia, iertarea.

"Toti Cinci" va vor spune despre nebunia lumii, despre bucuria ei, despre miracolele care ne inconjoara, dar pe langa care trecem cu totii, din viteza, in fiecare zi. Vin sa va vorbeasca, tacand, despre ceea ce nu se vede.

Sursa foto: passe-partoutdp.ro

Programul companiei continua joi, 22 aprilie, orele 19:30 cu "Fantasmagorie", in regia lui Vadim Rusu , "o poveste care seamana cu un film rusesc, cu nostalgii si troiene, ingenios indulcita cu nazdravanii romanesti".

Spectacolul ii are in distributie pe Vadim Rusu, Nadejda Dimitriu, Petru Ciobanu si Petrica Voicu. "Fantasmagorie" este "un spectacol-reverie, in timpul caruia cei patru actori te vor face sa crezi ca ai ajuns in mijlocul unui basm de-a-ndoaselea, un basm in care Ileana Cosanzeana e stapana apriga peste trei Pacala rataciti prin viscol", dar si "o creatie la granita dintre pantomima si circ, la fel de stranie si de fascinanta ca o plimbare de o ora de-a lungul Siberiei calare pe spinarea lui Fram, ursul polar.

Sursa foto: passe-partoutdp.ro

Sambata, 24 aprilie, orele 19:30 sunteti invitati la "Rencontres", poezia momentelor importante din viata, cu Violeta Totir si Dragos Huluba. Reflexele zilnice si semnele cotidianului sunt materia prima folosita de autorii spectacolului "Rencontres". Din ele se desprinde poezia unor momente importante ale vietii, tot ele conduc la sentimente si stari sublime, pe care actorii le "joaca", le "mimeaza" si le "danseaza" cu placere, ajutati de un al treilea personaj, care este fundalul sonor.

Sursa foto: passe-partoutdp.ro

Joi, 29 aprilie de la ora 19:30 un spectacol reprezentativ al companiei, "Made in Romania". Spectacolul plin de umor si laconice povesti pline de haz, este o viziune romaneasca asupra sufletului lumii. Aproape nimic din ce este omenesc nu lipseste din acest puzzle al conditiei individului si a societatii, derulat in ritmuri si imagini naucitoare, in care artele martiale se intalnesc cu valsul, iar parodia suculenta la adresa unor sintagme din filmul japonez este contrapunctata, in final, de vitalitatea dezlantuita a dansului popular. Spectacolul se bazeaza pe sinteza unor diferite mijloace de expresie scenica: step, pantomima, dans, lumini si muzica, spirit si emotie.

sursa foto: passe-partoutdp.ro

Pentru rezervari si bilete: casa salii Rapsodia din Str. Lipscani, numarul 53, telefon 021.315.89.80 sau 0734.540.593, zilnic in intervalul orar 11.00-18.00.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Adevaratul loc al Botezului Domnului

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Ce trebuie sa faci de Sfantul Ilie, ca sa nu-l superi

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Sfaturi pentru vacante si calatorii in siguranta

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Cuibul vulturilor sau “Cuibul lui Dumnezeu”? Stepantsminda, Caucaz

Experti Vacante & Calatorii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Unde poti inota cu delfinii

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului