De prin lume adunate

#muzica de camera #sonoro #festival de muzica #festival

Incepe Sonoro, Festivalul International de Muzica de Camera

In perioda 5 - 24 noiembrie in Bucuresti, Cluj, Brasov si Iasi are loc cea de-a VI-a editie a festivalului Sonoro . Cu sase ani in urma SoNoRo a avut inspiratia sa deschida la Bucuresti portile unei lumi putin explorate: lumea muzicii de camera.

De atunci a continuat sa isi poarte publicul pe taramuri muzicale dintre cele mai fermecatoare. Jazz-ul va fi prezent pentru prima data la Festivalul SoNoRo prin trioul vienez Schmid-Carstensen-Breinschmid, prin improvizatiile cantaretei bucurestene Luiza Zan sau ale pianistului lituanian Petras Geniusas si prin compozitiile saxofonistului si compozitorului newyorkez Daniel Schnyder.

Cvartetul Casal din Zürich va celebra in catedrala sfantul iosif "nasterea” cvartetului de coarde, care vor concerta pe patru instrumente originale Jacobus Steiner.

America, chintesenta a "lumii noi", va ocupa un loc important in concertele din acest an, atat prin piesele compozitorilor americani Philipp Glass, Edward K. Ellington sau George Gerswhin, cat si prin capodoperele lui Antonín Dvorak, inspirate de calatoriile peste ocean.

Peisajele vaste si orasele misterioase ale Rusiei vor rasuna in capodoperele lui Serghei Rachmaninov, Michael Glinka, Alfred Schnittke sau Dmitri Șostakovici.

Opere inedite ale compozitorilor Erich Wolfgang Korngold - Wunderkind , Bela Bartok sau Ernst von Dohnanyi documenteaza exemplar soarta unei intregi generatii de artisti europeni, fortata sa aleaga drumul emigrarii spre America.

Inovativul artist parizian Raphael Thierry va picta pe nisip, acompaniat de muzica magica a compozitorilor Arvo Part, Tigran Mansurian si Sven Renemais.

In seratele Lisztomania de la Bucuresti si Cluj se va sarbatori aniversarea marelui interpret si compozitor Franz Liszt. Binecunoscuta actrita Maria Dinulescu va citi fragmente din scrierile acestuia.

Festivalul Sonoro se desfasoara in locatii precum Palatul Cotroceni, The ARK, Centrul Militar National, Catedrala Sfantul Iosif, Teatrul National, Palatul Bragadiru sau Ateneul Roman.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea