De prin lume adunate

#obiceiuri #craciun #brad de craciun #traditii #brad

Impodobirea bradului de Craciun! Obiceiuri si traditii de care sa tii cont

Bradul de Craciun nu trebuie sa lipeasca din nicio casa de sarbatori. Una dintre cele mai frumoase traditii este aceea a impodobirii bradului alaturi de intreaga familie. Stiai insa ca exista o serie de traditii si obiceiuri de care trebuie sa tii cont in ceea ce priveste impodobirea bradului? Iata care sunt acestea.

 

Potrivit traditiei, bradul semnifica viata, el fiind vesnic verde si il simbolizeaza astfel pe Iisus Hristos, vesnic viu. In prezent bradul de Craciun este asociat cu: dragostea, bucuria, fericirea, implinirea, speranta, viata, sanatatea si magia!

In Romania bradul de Craciun a fost impodobit pentru prima data in palatul regelui Carol I de Hohenzollern, in anul 1866, iar de atunci romanii au preluat aceasta traditie, potrivit ele.ro.

Primii brazi de Craciun au fost impodobiti cu fructe, flori de hartie sau covrigi.

Exista, de asemenea, obiceiul ca in varful bradului de Craciun sa se aseze o stea. Steaua este simbolul stelei care i-a calauzit pe magi pana la Betleem. Despre aceasta stea se spune ca aduce noroc si duce la indeplinirea dorintelor.

Bradul de Craciun nu trebuie sa fie singura decoratiune din casa ta. Pe langa acesta, traditia spune ca este bine sa ai si coronite de Craciun, pe care sa le agati pe usa de la intrare. Acestea simbolizeaza sanatate si noroc, iar forma rotunda a acestora reprezinta vesnicia dragostei.

Adauga in brad si o ramura de vasc! Despre acesta se spune ca este o planta tamaduitoare care simbolizeaza pacea si armonia.

Sursa foto: christian-insurance.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea