De prin lume adunate

#dezastru Fukushima #imagini Fukushima # fukushima #cutremur Fukushima #Centrala nucleara Fukushima

Imagini incredibile surprinse de un fotograf in Fukushima, la aproape 5 ani de la accident! GALERIE FOTO

In data de 11 martie 2011 s-a produs in Fukushima un accident nuclear la centrala electrica, in urma caruia a urmat un tsunami de proportii.

 

Centrala a fost apoi nevoita sa recurga la acumulatoarele de rezerva insa sistemul de racire al reactorului doi nu facea fata, autoritatile anuntand ulterior ca a avut loc o noua explozie in urma careia invelisul centralei a fost avariat, provocandu-se astfel o crestere a radioactivitatii in zona inconjuratoare. Dupa explozia de la reactorul doi s-a anuntat un incendiu la reactorul 4 (care la cutremur era in revizie). In urma exploziilor populatia a fost evacuata.

Fotograful polonez Arkadiusz Podniesinski a calatorit in urma cu o luna in Fukushima si a obtinut acces pentru a intra in zona protejata.

Imaginile surprinse de Arkadiusz Podniesinski par a fi dintr-un film apocaliptic. Natura pare ca a "inghitit" masinile si motocicletele. In zona au fost surprinse imagini cutremuratoare cu suprafete uriase in care "zac" saci plini cu pamant contaminat.

"Nu cutremurele sau tsunami sunt de blamat pentru dezastrul ce a avut loc la statia nucleara Fukushima Daiichi, ci oamenii", scrie Podniesinski pe site-ul sau, potrivit boredpanda.com. Acesta a adaugat ca "am ajuns la aceasta concluzie fara a fi influentat de media, guvern si propaganda creata in jurul tragicului eveniment".

Surse foto: boredpanda.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea