De prin lume adunate

#evenimente #expozitie #muzeul de geologie #icoane #chihlimbar

Icoane din chihlimbar la Muzeul de Geologie

In perioada 22 aprilie - 23 mai, la muzeul de geologie din capital, are loc expozitia " Icoane din chihlimbar ". Evenimentul aduce in prim plan peste 50 de icoane realizate din chihlimbar de Baltica.

Frumusetea culorilor, de la galben pal pana la brun roscat si chiar verde, renumele de tamaduitor si absorbant al energiei negative, au situat chihlimbarul in randul "pietrelor" magice. Se spune ca un colier de chihlimbar daruit cuiva leaga pe veci pe cel care da de cel care primeste, sufletele celor doi ramanand unite chiar daca viata ii desparte.

Chihlimbarul sau ambra este o rasina fosilizata provenita din unele specii de pin, in structura sa gasindu-se adesea resturi de insecte si frunze sau bule de aer. Expozitia este deschisa in intervalul orar 10.00 - 18.00.

Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani, incepand cu anul 1880, incluzand esantioane de mare valoare preluate succesiv din colectiile Biroului geologic si ale Institutului Geologic. Colectarea, conservarea si studierea esantioanelor a demarat o data cu infiintarea, in 1906, a Institutului Geologic al Romaniei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea