De prin lume adunate

#harta iubirii #concurs #concurs timp liber #polirom #editura #roman

Harta iubirii, o poveste intensa si pasionanta

Nominalizat la Man Booker Prize, romanul (1999) este o apologie a iubirii si a puterii sale de-a invinge diferentele culturale.

Structurata pe doua planuri, naratiunea urmareste destinele uimitor de asemanatoare a doua femei pe care dragostea le poarta spre acelasi taram misterios si exotic – Egiptul. Mergand la Cairo sa se documenteze pentru un proiect si totodata sa descopere lumea barbatului pe care il iubeste, tanara ziarista americana Isabel Parkman se lasa in voia unei investigatii mult mai pasionante – descifrarea carnetelor scrise in araba dintr-un cufar vechi, lasat de mama sa.

Din praful unui secol de uitare se iveste astfel tulburatoarea poveste de dragoste dintre strabunicii ei – lady Anna Winterbourne, o tanara vaduva englezoaica, si Sharif al-Baroudi, un nationalist egiptean credincios cauzei sale. Descrierea Egiptului din timpul ocupatiei britanice si din perioada actuala confera romanului o uimitoare autenticitate.

Ce spune presa internationala despre romanul lui Ahdaf Soueif


The Guardian: „Un roman care aminteste de scrierile lui Gabriel Garcia Marquez si .“. „Un roman de care membrii juriului Booker Prize s-au declarat cuceriti in unanimitate. Harta iubirii este povestea unei pasiuni avand drept scena desertul, o carte care imbina exotismul oriental si provocarile istoriei recente.“
 
Sunday Telegraph: „O poveste de dragoste intensa si pasionanta.“

London Review of Books: „Harta iubirii este relatarea unei aventuri romantice si, in acelasi timp, o incursiune in trecutul si prezentul Egiptului. O carte pe cat de ambitioasa, pe atat de tulburatoare.“

The Independent: „O descriere emotionanta a felului in care iubirea ajunge sa se transforme intr-o declaratie de independenta politica, mai ales atunci cand protagonistii provin din doua lumi fundamental diferite.“

Independent on Sunday: „Ahdaf Soueif are talentul rar de a imbina detaliile personale cu observatiile sociale si politice, adaptandu-se perfect identitatii fiecarui personaj in parte.“

Despre autoare

Ahdaf Soueif s-a nascut in 1950, la Cairo, in Egipt. A studiat in Anglia si Egipt, iar in 1973 a obtinut masterul in literatura engleza la Universitatea din Cairo si apoi doctoratul in lingvistica la Universitatea Lancaster.

A predat la Universitatile Cairo si King Seoud. A debutat in 1983 cu Aisha, o culegere remarcabila de povestiri nominalizata la Guardian Fiction Prize, urmata de romanul In the Eye of the Sun (1992) si de volumul de proza scurta Sandpiper (1996), distins cu premiul pentru cea mai buna culegere de povestiri al Tirgului International de Carte din Cairo.

A scris de asemenea opere de si a colaborat la numeroase reviste si ziare, precum Sunday Telegraph, TLS, Washington Post.

La Polirom a mai aparut volumul de povestiri Te port in gand (2007).

Noi toti, cei morti si cei inca in viata, facem parte din acelasi proces al simtirii, indoielii si creatiei. In acest proces fiecare isi are rolul sau, iar cei disparuti continua sa-l joace prin intermediul celor care traiesc sa-si spuna povestile“, spune Ahdaf Soueif.

Participa la concursul nostru si poti castiga una dintre cele cinci volume puse la bataie de Editura Polirom

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea