De prin lume adunate

Harap Alb inchide stagiunea la Teatrul Ion Creanga

anunta inchiderea stagiunii 2007- 2008 , duminica, ora 11, la Sala Mare din Piata Amzei , cu spectacolul Harap Alb, dramatizare dupa celebrul basm al lui Ion Creanga , in regia lui Cornel Todea, " un spectacol de mileniul 3, scanteietor, plin de verva, dens" ( Doina Modola). Spectacolul este laureat al primei editii a Festivalului International de Teatru pentru Copii " 100, 1.000, 1.000. 000 de povesti ".

In spectacolul de duminica veti avea prilejul sa asistati la doua ...debuturi : al tanarului actor Cristian Bughiu, in rolul lui Harap Alb si cel al lui Ion Gheorghe Arcudeanu, nume consacrat al teatrului pentru copii, in rolul lui Rosu Imparat. Alaturi de numele celor doi interpreti , pe afisul noii versiuni a acestui spectacol emblematic, se afla unii dintre cei mai indragiti actori ai scenei din Piata Amzei.

Din noua distributie fac parte - Oliviu Cristian Bughiu, Cristian Boeriu, Ionut Antonie, Anca Zamfirescu, Vera Linguraru, Cristian Cretu, Mihai Verbitchi, Marina Procopie, Carmen Palcu, Liliana Donici, Alexandrina Halic, Voicu Hetel, Bogdan Uritescu/Daniel Tudorica, Camelia Andrita, Eduard Jighirgiu, Ion Arcudeanu, Florina Luican, Ilinca Atanasiu/Miruna Ionescu, Ani Cretu, Ionut Oprisa, Ioan Georgescu, Doru Manea, Daniel Roman, Cornelia Pavlovici, Marcela Andrei, Cerasela Constantin, Nicoleta Rusu, Julieana Draghici.

Ce spun spectatorii despre Harap Alb


"Am vazut spectacolul de 2 ori si abia astept sa-l mai vad inca o data. Baiatul meu cel mare (6 ani) l-a vazut si el tot de 2 ori si imi cere sa-l duc sa-l mai vada. Cel mic (3 ani 2 luni la momentul cand a vazut piesa-acum )nu stiu cat a inteles din poveste, dar stiu ca desi era foarte obosit nu s-a lasat doborat si s-a straduit sa nu piarda nimic. Multumesc sincer pentru asa un spectacol!"- _Luminita Nicolaescu

Ce s-a intamplat la TIC in aceasta stagiune

Repertoriul de spectacole s-a imbogatit cu 4 premiere

Alba ca Zapada si cei sapte pitici, un spectacol de Cornel Todea, regia Cornel Todea

Tolba lui Mos Craciun, regia Cornel Todea

Opereta rock - "Suntem 4, facem teatru" de de Erhard Schmied, in romaneste de Victor Scoradet, regia Theodora Herghelegiu

Samanta vrajita, scenariul si regia Mihai Manolescu, dupa o idee de Mara Manolescu , un scenariu in maniera Commedia Dell'Arte

Inima Rece, de Wilhem Hauff, regia Sorana Coroama Stanca- intr-o noua varianta de distributie
Programe, proiecte, evenimente

Am organizat a III-a editie a Festivalui International de Teatru pentru copii " 100, 1.000, 1.000.000 de povesti " cu participarea a 5 trupe din Romania si a 7 trupe din strainatate (Italia, Franta, Coreea, Germania, Belgia ). Peste 6000 de spectatori din Bucuresti s- au bucurat de aceasta sarbatoare a teatrului pentru copii.

Am lansat programul spectacolelor de seara Seara Povestilor. Programul va fi reluat din luna septembrie, in fiecare joi .

Am initiat programul educational Atelierul de Teatru ABC, coordonat de regizoarea Magda Bordeianu Brandsdorfer, fondatoarea Teatrului Pod. Atelierul de Teatru ABC se desfasoara in parteneriat cu Liceul Cervantes. Sub indrumarea regizoarei Magda Bordeianu Brandsdorfer, elevii (cu varste intre 10 si 14 ani) au creat un spectacol cu tema Naratiunea in teatru. Programul va continua si dupa inceperea noului an scolar.

Am organizat Atelierul de teatru Autobuzul magic la TIC, coordonat de actrita irlandeza Cliodhna Noonan. Pe parcursul a 10 saptamanii copiii au propus nu numai scenariul, ci si muzica, au dat intrebuintari spectaculoase unor elemente de costum si recuzita si s-au bucurat sa fie impreuna, sa-si faca noi prieteni, prin intermediul lumii teatrului si al limbii engleze.

Am sarbatorit pe 20 martie , alaturi de teatrele pentru copii din intreaga lume Ziua Internationala a Teatrului pentru Copii si Tineret.

Am lansat cea de a II-a editie a Concursului de dramaturgie "100, 1000, 1.000.000 de povesti", organizat de Teatrul Ion Creanga , impreuna cu Asociatia Scriitorilor din Bucuresti, sectia Dramaturgie si critica teatrala.

Juriul Concursului de dramaturgie va decide, prin consens, piesa castigatoare a concursului, piesa care va fi achizitionata de Teatrul Ion Creanga si va fi inclusa in repertoriul stagiunii 2008- 2009.

Juriul va nominaliza, de asemenea, dintre textele dramatice inscrise in concurs, un numar de 2 piese care, impreuna cu piesa castigatoare a Concursului, vor fi prezentate ca spectacole-lectura in cadrul manifestarilor desfasurate in cea de a patra editie a Festivalului International de Teatru pentru Copii, "100, 1000, 1.000.000 de povesti", festival organizat de Teatrul Ion Creanga, in Bucuresti, in perioada 4 - .

Am organizat workshop-uri pentru actori, copii si parinti in cadrul proiectului european "Small Size, the net - Dezvoltarea unei retele europene pentru difuzarea artei spectacolului dedicata copiilor de pana la 3 ani, 2006-2009. Proiectul este organizat in parteneriat cu Centrul pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala Step by Step si 6 teatre si asociatii culturale din Europa.

Echipei de actori a TIC i s-au alaturat 4 tineri actori, unii dintre ei devenind personaje de poveste indragite de copiii de toate varstele.

Va dorim o vacanta cat mai frumoasa si va asteptam in toamna cu 2 premiere.

Cand jucariile spun pa! de Sanziana Popescu , regia Attila Vizauer.
Piesa este castigatoarea primei editii(2007) a Concursului de dramaturgie pentru copii « 100,1.000, 1.000.000 de povesti ».

Rotund, spectacol de Alexandrina Halic si Anca Zamfirescu, realizat in cadrul programului Educatia Timpurie- Teatru pentru copii de 0- 3 ani .

" 100, 1.000, 1.000.000 de povesti" intre 4-11 octombrie va invitam la cea de a IV-a editie a Festivalui International de Teatru pentru copii " 100, 1.000, 1.000.000 de povesti ". Pentru aceasta editie au fost selectate 9 trupe din strainatate (Rusia,Republica Moldova, Italia, Danemarca, Germania, Coreea, Anglia) si 7 trupe din Romania .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea