De prin lume adunate

#opereta #festival

Gypsy Roots la Teatrul de Opereta Ion Dacian

Muzica religioasa romaneasca, recital de muzica de secol XX si un guitar-mix, acestea sunt ingredientele unei zile de joi la bucuresti . Aceste evenimente au loc in cadrul Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical “Viata e frumoasa”.

Pe scena Teatrului National de Opereta se va juca “Gypsy Roots”, un spectacol de teatru-dans, adus de Opera de Stat din Banska Bystrica, regia fiind semnata de Dana Dinkova si Jaroslav Moravcic.

La ora 17,00, la palatul Sutu va avea loc concertul “Piese in forma de para”, muzica de secol XX.in spectacol le vom vedea pe Ralitsa Goranova – soprana (Bulgaria), Ana Chifu – flaut (Romania) si Raluca Ouatu– pian (Romania). In program vom asculta  creatii de A. Hossein, E. Satie, Ph. Gaubert, J. Mouquet si  I. Xenakis. Intrarea este libera.

Cu incepere de la ora 18.00, la Biserica Casin are loc Corala Teatrului National de Opereta “Ion Dacian”, un concert de muzica religioasa romaneasca. Corul TNO are o istorie bogata, tumultoasa si plina de momente de stralucire, de inefabil artistic, de emotie si sensibilitate. Prezent in peisajul liric al teatrului inca de la inceput corul a constituit permanent o scoala generoasa pentru toate generatiile de solisti ai operetei, din randul carora o majoritate insemnata si-a facut ucenicia in acest ansamblu.

Concertele de muzica religioasa vor arata ca ansamblul coral are si alte valente interpretative decat cele ale partiturii lirico-dramatice. Intrarea este libera.

Ritmuri gypsy

La ora 19.00, pe scena operetei vor fi „Gypsy Roots”, un  spectacol de teatru-dans din Slovacia. Povestea spectacolului Gypsy Roots este o poveste de dragoste intre un tanar rrom si o fata alba. Spectacolul zugraveste viata actuala a tiganilor si dezvaluie cele doua lumi, cea a comunitatilor nomade si lumea civilizata. Contrastul puternic dintre cele doua culturi este accentuat de dansurile pasionale, ritmurile impresionante, de bogata lume emotionala, de farmecul muzicii si al dansurilor tiganesti. De cealalta parte, regasim cultura pop a celor albi, manifestarile discriminarii rasiale, gelozia si lipsa acceptarii diferentelor.

Prejudecata sociala este factorul care ii impiedica pe Cioban si Dara sa fie impreuna. Conflictele dintre cele doua tabere se intensifica, dar tiganii reusesc intotdeauna sa scape dand dovada de inteligenta. Cand Cioban este ucis, intr-unul din aceste conflicte, ingerul sau pazitor ii reda viata. Tinerii indragostiti continua sa se intalneasca pana cand soarta le da o noua lovitura.

Atmosfera spectacolului este incinsa de muzica lui Goran Bregovic. Cantecele sale pline de pasiune, sunt printre cele mai ascultate din intreaga lume. In lumea teatrului slovac, ele sunt auzite pe scena, pentru prima data. Biletele la acest eveniment au preturi cuprinse intre 40 si 17 lei.

La Vila Rodizio, de la ora 21.00 ne vom delecta pe ritmuri de gitara, intr-un guitar mix marca Mircea Gogoncea. In program vor fi creatii de G.Ph. Telemann, J. S. Bach, N. Paganini, M. Maria Ponce, M. C. Tedesco, C. Stefanescu si J.Rodrigo. Intrarea este libera.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea