De prin lume adunate

#terasa #carturesti #gradina verona #unde iesim

Gradina Verona – terasa mediteraneana in inima Bucurestiului

Proaspat intoarsa de la Festivalul de Film Independent din Sfantu Gheorghe si deci si din vacanta, am vrut sa mai pastrez atmosfera de acolo cu filme bune si oameni relaxati si prietenosi. Asa ca ziua de duminica, ultima de vacanta, am vrut sa o transform in ceva frumos, iar programul a sunat cam asa: "mergem la un film si apoi sa bem ceva bun la o terasa".

In privinta filmului stiam ca imi doresc sa vad ceva altfel decat filmele super comerciale americanesti, ceva care sa ma faca sa raman, cu gandul cel putin, la Delta Dunarii si la Sfantu Gheorghe. Am rasfoit programul cinematografelor si am dat peste Caotica Ana. Perfect. Un film european, care ruleaza intr-un cinematograf european (Cinema Europa) uitat de lume.

Dupa film (pe care vi-l recomandat din tot sufletul), pofta de o limonada rece mi-a purtat pasii catre o alta locatie noua din Bucuresti: .

Relaxare si

In inima Bucurestiului, in curtea librariei Carturesti, langa . Spatiul elegant al cladirii care adaposteste cunoscuta librarie s-a si cu o locatie in care sa ne petrecem zilele de vara. Nici ca se putea mai bine. Carturestii ofera numeroase servicii culturale pentru toata lumea: carte, muzica, filme, reviste, ceai, vinuri si multe alte bunatati si evenimente.

Gradina Verona este un local destul de mare pentru curtea unei case, plin de copaci si iarba. Designul este unul destul de minimal, cu mese din fier forjat si lemn. Farmecul este dat insa tocmai de combinatia de dur si moale, iarba si beton, lemn si fier, si nuiele. Intreaga gradina este imprejmuita cu un gard din rachita, asemanator celui care imbraca cladirea librariei.

La Gradina Verona exista mai multe zone: zona cu mese din fier forjat dintr-un separeu mare, care da impresia de hala, acoperit cu fasii imense de material alb, care da un aer mediteranean spatiului si imprejmuit de un zid cu plante cataratoare , zona meselor si a bancilor lungi din lemn si zona mai intima de la mesele rasfirate pe iarba. In unul din colturile gradinii se afla si o cada de baie, asezata langa mese si o usa cu oglinzi, care dau un plus de farmec si misticism locului.

La lasarea intunericului, gradina este luminata de becuri discrete, care sporesc atmosfera de relaxare si liniste. La farmecul gradinii contribuie si muzica buna, chill si jazz, care pe mine chiar m-a facut sa ma simt ca la terasele din Sfantu Gheorghe. La momentul la care am ajuns eu, din difuzoare se auzea Nouvelle Vague si a continuat cu Cesaria Evora. La Gradina Verona au loc si diverse evenimente, precum concerte si petreceri tematice .

Ce comandam la Gradina Verona

Meniul de la Gradina Verona este destul de variat si in proportie de 90% concentrat pe bauturi. Auzisem din surse sigure ca limonada cu menta ar fi extraordinara si am zis sa incerc si eu, mai ales ca sunt o fana declarata a acestei bauturi.

Recomandarea primita nu a dat gres si intr-adevar limonada Verona cu menta (9 lei) este cu adevarat delicioasa, iar combinatia de gheata, lamaie si frunze menta este dementiala. Pe mine m-a transpus imediat in zilele copilariei cand bunica imi facea ceai de menta.

Pe langa limonada in varianta cu menta si simpla, la Gradina Verona mai poti consuma diverse bauturi racoritoare, cocktailuri cu alcool (16 lei) si fara alcool (12 lei), vinuri din Italia, Franta si Chile, cafea (de la 6 lei), bere (de la 7 lei), ice tea si, o noutate, sirop provensal (8 lei). In meniu vei mai gasi si alune, fistic si porumb prajit.

La Gradina Verona servirea este prompta, nu vei astepta zeci de minute pentru a ti se lua comanda si nici nu vei muri de sete. Fetele de la Gradina Verona sunt amabile si te vor ajuta sa faci alegerea potrivita daca vei fi in impas. Chiar si micile "probleme" vor fi rezolvate discret. Prin "mici probleme" ma refer la catelul gradinii, care uneori este atras de mirosurile imbatatoare de la mese si se hotaraste sa faca o mica vizita ocupantilor.

Unde se afla Gradina Verona

Gradina Verona se afla pe strada Arthur Verona, la numarul 13, in spatele librariei Carturesti si este deschisa zilnic intre orele 10-22. Pe mine gradina m-a convins ca este locul ideal de petrecere a unei dupa-amiezi toride de final de saptamana si mai ales de vacanta. Nu ratati asadar acest loc cat inca mai este vara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea