De prin lume adunate

#produse traditionale #targ #agronomie

Ghiocel, vestitorul primaverii la targul de la Agronomie

Intre 11 - 13 februarie, producatorii va invita sa intampinati primavara cu evenimentul "Ghiocel, vestitorul primaverii" in legende si bucate din toate zonele tarii. Copiii sunt invitati sa planteze ghiocei in parcul de la Agronomie si cu aceasta ocazie vei afla legenda ghiocelului.

La aceasta editie veti gasi produse dulci lansate in premiera pentru debutul primaverii aduse din Arges si Botosani si iepure copt la jar, din judetul Galati.

Din trei zone ale tarii, trei producatori va invita la prajitura Ghiocel: din Arges cu lapte de capra , din Suceava prajitura cu multa nuca si cocos si din Botosani chiar o sa o puteti cumpara pe loc la atelierul de creatie Gastronomica.
 

Prajitura Ghiocel la atelierul de creatie gastronomica
 

La prima editie din 2011 a fost inaugurat un atelier de creatie gastronomica iar bucurestenii de toate varstele au fost invitati de producatori sa invete din secretele prepararii produselor prezentate la targ.

Producatorii va vor raspunde la orice intrebare legata de gastronomie locala, o oferta bogata cu produse si cu oferte gastronomice de la participantii din mediul rural din urmatoarele judete prezente la targ: Arges, Bacau, Bihor ,Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Harghita, Ialomita, Maramures, Mehedinti, Neamt, Olt, Prahova, Salaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Valcea, Vrancea.

La targ vei mai gasi fructe, legume proaspete, muguri de brad, carnati ciobanesti afumati traditional din carne de oaie si de vita, si carnati vanatoresti afumati traditional, costita taraneasca, slaninuta taraneasca afumata traditional, pastrama taraneasca de porc, pastrama ciobaneasca de oaie afumata traditional obtinuta din pulpa de oaie, sare si condimente naturale, condimente, ardei iute sub forma maruntita, usturoi , sub forma de mujdei, piper, maghiran sau cimbru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea