De prin lume adunate

#unde iesim #restaurant #restaurant libanez #restaurant cu specific #four seasons

Four Seasons - placerea mancarurilor libaneze

Din dorinta de a testa cat mai multe restaurante cu specific exotic din capitala, am ajuns si in restaurantul libanez . De cand ma stiu mi-a placut mancarea picanta, aromata, care sa nu duca lipsa de mirodenii si alte condimente menite  sa dea mancarurilor un gust inconfundabil. Iar la restaurantul Four Seasons , aceasta prefeinta mi-a fost satisfacuta din plin.

Am ajuns la acest restaurant intr-o dupa-amiaza de sambata, o zi in care de obicei nu mananc pana seara. Asadar, la ora la care am ajuns la Four Seasons eram deja infometata si tot ce imi doream era o mancare buna. Din fericire, am gasit si locuri libere, la ora 17.00, restaurantul fiind mai mult gol. Pentru putin timp insa, caci de pe la ora 18.00, localul s-a umplut. Este astfel indicat, ca seara sa iti faci o rezervare.
 

Culori calde si
 

Stiam de ceva vreme acest restaurant, insa ezitam sa ii trec pragul. Four Seasons este insa un restaurant care te surprinde mereu. Din afara pare micut, insa o data ce vei intra vei descoperi ca este destul de incapator. Chiar daca mancarurile sunt orientale, localul este decorat foarte simplu, fara prea multe detalii care sa aminteasca de tarile arabe.

Restaurantul este foarte intim, potrivit pentru intalnirile romantice sau pentru reuniunile restranse de prieteni. in orice colt te-ai afla, poti fi sigur ca vei avea parte de momente placute alaturi de persoana draga. Peretii sunt vopsiti in tonuri calde de caramiziu, care se asorteaza perfect cu fetele meselor si scaunele din lemn.

Daca in timpul zilei, lumina este mai puternica, o data cu lasarea serii, totul devine mai difuz si parca mai linistit. Muzica orientala originala completeaza insa perfect atmosfera localului. Muzica este traditionala arabeasca, foarte potrivita cu localul si te va face sa visezi la orase mistice din Arabia, la nisipuri nesfasite si la siruri de camile incarcarte cu bunatati.
 

Orientul inchis in filele unui meniu
 

O data ce vei deschide meniul de la Four Seasons, vei da piept cu o multitudine de mancaruri arabesti si vei simti parca aromele condimentelor si amestecurilor magice. In meniul de la Four Seasons vei gasi gustari reci, pe baza de humus, preparate calde, preparate la gratar, salate, supe, deserturi si bauturi traditionale libaneze.

Din meniul foarte bogat am ales o salata Four Seasons, insotita de o portie de cartofi picanti si kafka cu carne de miel. Mancarea libaneza de la Four Seasons este cu adevarat buna si aromata, preparatele pe care mi le-am comandat au fost pur si simplu delicioase. Salata Four Seasons este o salata foarte satioasa si racoritoare in acelasi timp. Mancarurile vin insotite si de lipiile arabesti. La final am comandat si un desert, Noapte de Beirut, un amestec delicios de banane, crema de lapte, caramel, apa de trandafir, banane, nuci si miere.

Dupa cum spuneam, la Four Seasons mai poti incerca si diverse feluri de humus, in diferite combinatii, biftec  tartar libanez, Labneh, o crema de iaurt cu menta, sarmale libaneze, arais cu carne de vita sau pui, falafel , Rasasfur, muschi file de vita cu sos de rodii, Sujuk, carne condimentata cu sos special sau , o salata cu grau. La capitolul bauturi poti alege cateva dintre bauturile traditionale in Liban: airan cu menta si usturoi, Jalab, sirop de smochine si curmale, arak, o bautura alcoolica sau cafea alba cu esenta de flori de portocale.
 

Care sunt preturile la Four Seasons
 

Preturile de la acest restaurant sunt medii. Bauturile sunt in jur de 10 lei, felurile principale in jur de 20-30 de lei, desertul in jur de 10 lei. Nota de plata a fost 100 de lei si pot spune ca am mancat pe saturate. Portiile sunt generoase, iar mancarea satioasa.

 

Puncte forte/ puncte slabe
 

La Four Seasons mi-a placut in mod deosebit mancarea si as putea spune ca acest restaurant a devenit preferatul meu. Localul este curat, intim, mancarea este excelenta, iar servirea ireprosabila. Personalul este foarte atent, iar mancarurile au venit foarte repede. Ceea ce nu mi-a placut la acest restaurant a fost decorul. Ma asteptam, si cred ca ar fi fost foarte potrivit, ca specificul oriental sa se resimta si prin decoratiuni sau mobilier. Am apreciat insa faptul ca am putut asculta muzica traditionala libaneza. Cu siguranta insa, Four Seasons este un restaurant in care voi reveni pentru mancarea delicioasa.
 

Cand mergem la restaurantul Four Seasons
 

Acest restaurant este potrivit pentru intalnirile romantice sau pentru mesele linistite alaturi de cativa prieteni. Cu siguranta in momentele speciale vei reusi sa-ti impresionei persoana iubita cu o invitatie la acest restaurant. La Four Seasons poti merge si in zilele in care te afli prin zona si ai chef de o mancare deosebita. Aici se poate organiza si o mica petrecere, cu cativa prieteni, de ziua ta de nastere sau onomastica.
 

Unde se afla restaurantul
 

Restaurantul Four Seasons se afla pe strada Vasile Lascar, la numarul 81, in apropiere de Piata Gemeni. Rezervari se fac la numarul de telefon 021.212.29.92.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea