De prin lume adunate

#film #festival film #filmul de piatra

Filmul de Piatra, festival organizat de voluntari pentru a sasea oara

Cea de-a sasea editie a festivalului Filmul de Piatra se va desfasura in perioada 30 august - 1 septembrie, la Piatra Neamt si la Piatra Fantanele, in judetul Bistrita - Nasaud.


Editie duplex pentru Filmul de Piatra

In acest an, festivalul Filmul de Piatra are loc intr-o editie duplex: pe 30 si 31 august, la Piatra Neamt, si pe pe 1 septembrie, la Piatra Fantanele, in cadrul celei mai cunoscute tabere de voluntariat din Romania: Tasuleasa Social.

Programul festivalului de la Tasuleasa Social include, pe langa proiectii, concerte si expozitii, programe educative de voluntariat, noteaza Mediafax.


Filmul de Piatra, organizat de voluntari

Filmul de Piatra isi propune in acest an sa arata ca un eveniment cultural de anvergura poate fi organizat in intregime de voluntari, cu sprijinul comunitatii, prin delimitarea de politicile culturale adesea restrictive ale statului. Printre voluntarii editiei din acest an se numara si principele Nicolae al Romaniei.

"Am fost impresionat sa aflu ca acest eveniment este organizat in conditiile in care aproape ca nu a existat finantare. Festivalul devine astfel un excelent exemplu a ceea ce poate fi facut daca voluntarii si comunitatile lucreaza impreuna pentru a-si atinge scopul si a reanima un oras", a declarat principele Nicolae al Romaniei, potrivit sursei citate.


Participantii la festival si programul Filmului de Piatra

La festivalul Filmul de Piatra din acest an participa si regizorul de teatru Alexandru Dabija, actrita, cantareata si compozitoarea Ada Milea, artistul - caricaturist Ion Barbu si pictorul Laurentiu Dimisca.

Regizorul Andrei Dascalescu, initiatorul proiectului, a mentionat ca editia din acest an este construita invers fata de una normala, intrucat porneste de la voluntari.

"Ei si-au dorit festivalul si noi i-am ajutat sa-l organizeze. 45 de tineri din Piatra Neamt s-au intalnit toata vara si au pus la cale tot ce se intampla weekendul acesta. (...) E pentru prima data cand un astfel de eveniment este organizat de voluntari si sper ca vom fi un exemplu de initiativa independenta si de implicare a comunitatii", a explicat regizorul.

Alaturi de trupe si artistii locali, la festival vor concerta Ada Milea si We Singing Colors, iar din programul de proiectii fac parte filme precum "Sunt o baba comunista", de Stere Gulea, "Domestic", de Adrian Sitaru, "Pozitia copilului", de Calin Netzer, "O umbra de nor", de Radu Jude si "Vaca finladeza", de Gheorghe Preda.

Sursa foto: facebook.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea