De prin lume adunate

#festival #filme #cannes

Filmele de la Cannes, la Bucuresti

Intalniri cu regizori straini premiati la Cannes si proiectii in premiera ale unor filme care au rulat anul acesta la festivalul de pe Coasta de Azur sunt cateva dintre surprizele primei editii a evenimentului Les Films de Cannes a Bucarest.

Intre 15 si 21 octombrie, la cinema Studio din Capitala vor fi proiectate, in premiera in Romania, mai multe pelicule selectionate in competitia prestigiosului festival. 

Selectia a fost realizata chiar de Thierry Fremaux, delegatul general al festivalului de la Cannes. Acesta va fi prezent la eveniment si va introduce filmele din program. Thierry Fremaux va sustine si un masterclass pentru studentii facultatilor de film din Bucuresti.

Despre filmele vor vorbi si invitatii speciali ai festivalului. Regizorii Gaspar Noe , Kornel Mundruczo, Sergei Loznitsa se vor afla la Bucuresti iar  publicul le va putea pune intrebari. 

Festivalul se va deschide vineri, 15 octombrie, cu o proiectie-eveniment: premiera nationala a peliculei care a castigat Palme d'Or anul acesta, Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives, in regia thailandezului Apichatpong Weerasethakul. Filmul preferat al lui Tim Burton, presedintele juriului din acest an, este povestea unui om care, in apropierea mortii, isi revede vietile anterioare, ghidat de fantoma sotiei sale.

Les Films de Cannes a Bucarest aduce pe ecranele romanesti si drama care si-a adjudecat Marele Premiu la Cannes, Des Hommes et des Dieux, in regia lui Xavier Beauvois. Programul evenimentului este completat de filmul care a luat premiul pentru regie la Cannes, Tournee , regizat de actorul Mathieu Amalric .

Pe langa titlurile straine , Les Films de Cannes a Bucarest pregateste un program-surpriza cu filme romanesti care au ajuns, de-a lungul timpului, pe ecranele celebrului festival. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea