De prin lume adunate

#film in aer liber #filme #terasa #capitol #palatul ghika #muzeul taranului roman #vara in bucuresti #bucuresti #film

Filme in aer liber in Bucuresti

Muzeul Taranului Roman, Gradina de Vara de la Capitol sau Palatul Ghika sunt cele mai noi destinatii pentru amatorii de filme in aer liber. Pe langa atmosfera relaxanta, de vacanta, aici vei gasi si preparate culinare care cu siguranta nu te vor lasa indiferent.

La Motoare

Terasa La Motoare este mare, spatioasa, insa totusi neincapatoare pentru sutele de oameni dornici de bere rece. Terasa este o emblema a Bucurestiului. Situata pe acoperisul Teatrului National, terasa este un loc pe care, chiar daca vrei sa il ocolesti, nu vei putea. Ceva te atrage ca un magnet pe terasa de la teatru. Terasa a inceput timid, in urma cu mai mult de 15 ani, si avea cateva mese imprastiate anemic si motoare gigant ale unor vehicule industriale. Acum motoarele au disparut si terasa s-a extins cu mai multe mese si un foisor .

La Motoare gazduieste frecvent concerte, prezentari, lansari de carte, piese de teatru si alte evenimente culturale. Printre atractiile terasei se numara si proiectiile de filme. Acum cativa ani, acestea aveau loc in fiecare seara. Acum, la Motoare poti vedea filme selectionate la diverse festivaluri, iar programul nu mai este zilnic. La Motoare proiectiile de filme sunt gratuite si incep in jur de ora 21.30.   

Terasa se afla pe Bulevardul Nicolae Balcescu, la numarul 2, la etajul 4 al Teatrului National, si este deschisa aproape non-stop.

Filme la MTR

Vechi de mai bine de 100 de ani, Muzeul Taranului Roman se reinventeaza in fiecare zi. La MTR au loc numeroase evenimente culturale. De la expozitii, ateliere si workshop-uri de vara, pana la filme, concerte, la MTR poti gasi orice iti pofteste inima. Si daca mai dai o raita si pe la terasa din curte, printre peri si visini, dar si vechi casute si biserici romanesti, si infuleci cateva bucate traditionale romanesti, servite in ulcele si strachini autentice, mai ca iti vine sa crezi ca esti in vacanta la bunici. La MTR poti gasi si o librarie Carturesti, care te va imbia cu ceaiul oferit din partea casei si un magazin de cadouri romanesti pentru prietenii din strainatate.

Noul Cinematograf Al Regizorului Roman este un proiect cultural al Muzeului Taranului Roman. Cinematograful se afla in incinta muzeului si este unul dintre putinele locuri din Bucuresti unde poti viziona aproape zilnic filme in aer liber. In gradina interioara muzeului vei viziona filme europene de fictiune sau documentare. Filmele sunt selectionate de regizori romani din nou val, precum Dumitru Budrala, Nae Caranfil, Tudor Giurgiu, Radu Mihaileanu, Catalin Mitulescu, Cristian Mungiu, Radu Munteanu, Corneliu Porumboiu, Cristi Puiu sau Alexandru Solomon.

In zilele cu vreme capricioasa, filmele se muta in sala Horia Bernea, iar pretul unui bilet la film este de 10 lei (intreg) si 7 lei (redus).

filme in aer liber din masina

Daca ai visat te cand te stii sa poti viziona filme din masina, exact cum fac americanii, atunci avem o veste buna pentru tine. La Baneasa Shopping City s-a deschis primul cinematograf drive-in. In aceasta periaoda ruleaza doua filme: Epoca de Gheata 3 - Aparitia dinozaurilor si Tranformers - Razbunarea celor invinsi. Accesul la cinematograf se face pe Calea Ion Zavoi, are doua iesiri, iar masinile sunt parcate pe 12 randuri. Drive In Cinema are o capacitate de 300 de masini, asa ca de cele mai multe ori o rezervare nu ar strica. Rezervari se fac la numarul de telefon 021.306.55.05.

Ecranul este peretele mall-ului si are o inaltime de 10 metri, iar pentru a putea asculta filmul trebuie sa ai radio , care sa ruleze pe frecventa 95,6 FM. Cinematograful este dotat cu bar de unde poti cumpara sucuri si popcorn. Filmele se vad doar in noctura, cu incepere de la ora 21.45, de luni pana duminica. Pretul unui bilet este de 15 lei, de luni pana joi, iar in week-end este de 20 de lei.

Filme in Gradina de Vara de la Capitol

In peisajul cultural urban al Bucurestiului exista de ceva vreme inca un loc pe care nu trebuie sa il ratezi vara asta: Capitol. Fosta gradina – cinema din perioada interbelica, Capitol, se afla pe strada Constantin Mille, aceeasi strada care gazduieste si Teatrul Mic. Capitol cuprinde atat un cinematograf acoperit, cat si o gradina cu balcon. A fost contruit in 1912 si a reusit sa iasa cu "fata curata" din cele doua razboaie mondiale.

Cei de la Save or Cancel au reusit sa dea din nou viata acestui loc uitat din Bucuresti si au creat un spatiu in care in fiecare zi vei avea ce sa vezi. Pe langa arhitectura deosebita si vegetatia abundenta vei avea parte de concerte, expozitii, documentare, animatii, live visuals, filme de arhitectura, video art, muzica, dans contemporan. Tot la Capitol au loc si proiectii de filme, documentare sau scurtmetraje. Intrarea este libera.

Filme la Palatul Ghika

Un nou loc unde putem vedea filme in aer liber este Palatul Ghika din Bucuresti. Serile Casablanca de la Garden Cinema din Palatul Ghika si-a deschis portile de curand, insa va astepta intr-o atmosfera rafinata. Iubitorii de film se pot bucura in fiecare seara, de la ora 21.30, de un film bun, in atmosfera incarcata de istorie a palatului. Daca te gandesti ca ploaia iti va strica cheful de film, trebuie sa stii ca terasa este acoperita si este ferita astfel de orice intemperii.

Cei de la Palatul Ghika te astepta intr-o atmosfera nobila, in mijlocul naturii si al teilor infloriti. Daca aveti pofta de ceva bun, barul si restaurantul iti stau la dispozitie cu bunatati frantuzesti: croissant au chocolat, creme brulee, sorbet , ceaiuri si numeroase cocktailuri savuroase.

Palatul Ghika se afla pe strada Doamna Ghica, la numarul 5, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 0735.44.44.52. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea