De prin lume adunate

#institutul francez #institut #fete de la musique #muzica #concerte

Fete de la musique la Institutul Francez

La Fete de la Musique, celebrata pentru prima data in Franta, in 1982, este sarbatorita acum in toata lumea. In prima zi de vara, pe 21 iunie, muzicieni amatori si profesionisti invadeaza, in fiecare an, strazile, pietele, cafenelele si bisericile cu dorinta de a impartasi tuturor pasiunea lor pentru muzica.

Inventatorul acestei sarbatori este fostul lider socialist si ministru al culturii, Jacques Lang. Ideea de baza este accesul gratuit al unui public cat mai numeros la cultura. Unul dintre principiile lui Jacques Lang a fost democratizarea culturii. El a vrut sa faca sarbatori populare, sa amelioreze accesul publicului larg la manifestarile culturale. Asa a luat nastere sarbatoarea poeziei, noaptea muzeelor , apoi sarbatoarea muzicii. Principiul e foarte simplu: muzicienii ies in strada si-si transmit arta lor in mod gratuit.

"In Romania, fete de la musique se sarbatoreste deja 15 ani, la initiativa Institutului Francez. De fiecare data, la fiecare noua editie, manifestarile au capatat o amploare din ce in ce mai mare. Insa pariul organizatorilor, acela de a face o sarbatoare cu adevarat populara, nu este inca pe deplin castigat", spune Didier Montagne, directorul Institutului Francez din Bucuresti.

Institutul se asociaza desigur acestui eveniment si propune pentru 21 iunie mai multe animatii muzicale si doua concerte ale noii scene bucurestene: Discoballs si Brum Conspiracy pentru sesiunea de seara.

Numai participand la spectacol, voi insiva faceti muzica! Daca esti muzician si vrei sa canti in curtea in timpul zilei pentru ziua muzicii la Institut, o poti face.

Luni, 21 iunie 2010, de la ora 22.00, Discoballs concerteaza la Institutul Francez din Bucuresti. Live-act-ul este urmat de un concert Brum Conspiracy. Intrarea este libera.

Sursa foto : ozoux.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Adevaratul loc al Botezului Domnului

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Ce trebuie sa faci de Sfantul Ilie, ca sa nu-l superi

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Sfaturi pentru vacante si calatorii in siguranta

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Cuibul vulturilor sau “Cuibul lui Dumnezeu”? Stepantsminda, Caucaz

Experti Vacante & Calatorii

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului