De prin lume adunate

#festival #targ #concerte #expozitii #filme

Festivaluri la inceput de toamna in Bucuresti

Inceputul calendaristic al toamnei aduce in capitala cateva festivaluri interesante. La festivalul idis vei avea ocazia sa cunosti cateva dintre traditiile si cultura poporului evreu. La Tea&Coffe Festival, iubitorii de cafea si ceai se vor rasfata cu bauturi speciale. Catre sfarsitul lunii, vei putea testa si cateva dintre bunatatile tarilor membre UE, la Bucharest Food Festival.

 

Bunatati europene la bucharest food festival

 

In zilele de 24 - 26 septembrie, in Parcul Tineretului, are loc o noua editie a Bucharest Food Festival. Acest eveniment este unul dintre cele mai mari festivaluri de cultura gastronomica. Editia din acest an a festivalului este dedicata Uniunii Europene. Astfel, la festival vor fi prezentate preparate traditionale ale tarilor membre ale Uniunii. Cele mai cunoscute produse gastronomice europene vor fi prezentate alaturi de vinuri si alte bauturi specifice tarilor Europei.

 

Tea&Coffee Festival pentru iubitorii de ceai si cafea

 

Iubitorii cafelei si ai ceaiului vor avea parte de cateva zile de rasfat la inceputul lunii septembrie. Tea&Coffee Festival se desfasoara in perioada 6 - 12 septembrie si cuprinde manifestari stradale, spectacole in ceainarii si cafenele bucurestene si o expozitie de ceai, cafea si accesorii. Expozitia va fi deschisa intre 10 si 12 septembrie la Palatul Sutu.

Tea&Coffee Festival isi doreste sa promoveze consumul de ceai si cafea si traditiile si ritualurile servirii lor. Evenimentul va avea in prim plan si noile tendinte practicate, in tarile cu traditie precum Brazilia, Japonia, India, Italia, Turcia sau Anglia, in ceea ce priveste prepararea si prezentarea unor bauturi din ceai si cafea.

In cadrul festivalului vor avea loc concerte, workshop-uri si ceremonii de servire a ceaiului si cafelei, practicate in Anglia, Italia, Argentina si Japonia. Locatiile acestor evenimente, cu iz de ceai si cafea, reunite sub numele Tea&Coffee Festival sunt Cafe Verona, Cafepedia, Grand Caffe Galeron, ceainaria Serendipity si ceainaria Rendez-Vous.

In cadrul festivalului, pe 10 septembrie va avea loc si un workshop de arta urbana, "Miss Tea Time", pus in scena in Centrul Istoric al Bucurestiului. Expozitia de la Palatul Sutu va cuprinde diverse sortimente, produse si accesorii folosite la prepararea si servirea unor bauturi pe baza de ceai si cafea. Intrarea la toate evenimentele din cadrul festivalului este gratuita.

 

Lumea idisului, festival de limba si cultura idis

 

In perioada 2 - 5 septembrie in Bucuresti are loc prima editie a festivalului de limba si cultura idis. Idis este limba evreilor din intreaga lume, reprezentand nu doar un mijloc de comunicare, ci fiind si purtatoarea unei intregi culturi. Idis este si limba teatrului lui Avram Goldfaden, care a deschis primul teatru evreiesc la Iasi, in anul 1876.

Klezmer-ul s-a nascut din melodii laice, dansuri populare, cantece liturgice evreiesti si din "nigun". Nigun sunt melodiile simple, fara cuvinte ale evreilor ortodocsi, influentate de muzica popoarelor cu care traiau impreuna.
In cadrul festivalului idis vor avea loc conferinte, dezbateri, filme documentare, spectacole de teatru si concerte.

Organizatorii vor reface atmosfera specifica Europei Centrrale si de Est antebelice. In aceea perioada cultura idis era parte din viata cotidiana a multora dintre orasele din Romania. La festival vor participa formatii muzicale sau de teatru din Romania, Republica Moldova, Israel, Danemarca, Austria sau Slovacia. Concertele si spectacolele de teatru vor avea loc la Clubul Taranului Roman, Green Hours si la Teatrul Evreiesc din Bucuresti.

 

Festivalul International de film pentru copii KinOdiseea

 

Festivalul de Film pentru Copii se va desfasura la Muzeul Taranului Roman, Cinema Gloria si Terasa Carturesti. Festivalul se adreseaza atat copiilor, cat si adolescentilor.   Pe langa workshop-urile de film realizate de catre persoane specializate, Kinodiseea va aduce si o competitie de film pentru copii, film pentru adolescenti, dar si Seara Filmului Romanesc.

Din agenda Festivalului, pot fi vizionate peliculele Frogs and toads, Le petit Nicolas, Yuki et Nina sau La petite vendeuse de soleil. In competitia filmelor pentru adolescenti intra Dear Lemon Lima, Cosmonauta, Neukolln Unlimited, Mall Girls sau Paper Planes. Kinodiseea isi propune sa revitalizeze filmul autohton pentru copii si sa ofere o experienta cinematografica alternativa la productiile hollywoodiene de serie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea