De prin lume adunate

#timp liber #muzee #evenimente #muzica #festival #festival toamna

Festivaluri de toamna in tara

Daca ajungi la Sibiu, Timisoara sau Iasi in luna septembrie, nu trebuie sa ratezi festivalurile care au loc in aceste orase. Teatru, film, muzica sau graffiti sunt doar cateva dintre evenimentele pe care le poti vedea.

Festivalul Imagine la Sibiu

In perioada 12 - 16 septembrie 2012, in Piata Mica din Sibiu are loc o noua editie a festivalului "Imagine". "Imagine" este un proiect muzical iesit din tiparele concursurilor muzicale internationale, este o competitie in care talentul si doar talentul conteaza.

Scopul festivalului este acela de a descoperi muzicienii tineri, fara sa tina cont de etnie, religie, cultura sau orice alt element diferentiator si de a ii promova in toata lumea.

Festivalul International al Muzicii Mecanice la Iasi

Muzeul Stiintei si Tehnicii "Stefan Procopiu", din cadrul Complexului Muzeal National "Moldova" Iasi organizeaza in zilele 7 - 9 septembrie 2012, a VIII-a editie a Festivalului International al Muzicii Mecanice.

Evenimentul cuprinde un program dens format din expozitii de automate muzicale, targ de antichitati, spectacole ale flasnetarilor, teatru, concerte, dans, animatie, proiectii video, workshop pentru specialisti.

Festivalul se bucura de o participare prestigioasa, din tari ca Franta, Germania, Austria, Cehia, Slovenia, Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova si Chile.

Festivalul International de Graffiti la Timisoara

Timp de o saptamana, in peroada 10 - 16 septembrie, Timisoara este impanzita cu panouri pe care isi arata maiestria graferi de la noi din tara si internationali. Panourile sunt expuse in locatiile: Usoda, Electro, Pasaj Iosefin, Sala Capitol, Pod MV si Iprotim.

Invitatii editiei din acest an sunt 2Efs, Ache 77, Antikone, Arten, Biex, Bion, Boem, Boer, Brando, Brom, Cage, Chill, Core, Deadx, Deph, Doter, Ebola, Emcee, Emzol, Etal 180, Etic, Erste, Guester 5, Hopa, Jones, Karm 137, Kerso, Kesher 121, Krone 27, Minister, Moke, Moon Patrol, Nab, Neks, Noni, Noxer, Oksen, Omek, Ones, Pikeone, Pren, Pulsar, Rodixi, Reno, Rset, Rusto, Salo, Soul, Sone, Seism, Sinboy, Sore, Saddo, Seyr, Sker 2, Smek, Star 13, Tack 1, The Fly, The Orion, Relay/Firce, Wice si Wore.

Festivalul Plai la Timisoara

La mijlocul lui septembrie, in perioada 14 -16, la Muzeul Satului Banatean din Timisoara are loc Festivalul PLAI, editia 7, la Muzeul Satului Banatean. Realizat 100% de voluntari, PLAI aduce din toate colturile lumii cei mai importanti artisti de world music si ofera, alaturi de cele peste 45 de ambasade, centre culturale si ONG-uri, de mestesugari si artisti plastici, trei zile cu sute de activitati.

An de an, Festivalul Plai a adus pe scena o parte din muzica unor popoare, artisti care sa simta sunetul si sa transmita bucuria de a-l asculta: Al di Meola sau Paco de Lucia, cu ale lor chitari, Yungchen Lhamo, cu sunetul Tibetului, Mariza si Misia, cu fado portughez, Esma Redzepova cu spiritul Macedoniei, Sainkho Namtchylak din Tuva, Dobet Gnahore din Coasta de Fildes, Susana Baca simbolul muzicii peruane, Idan Raichel cu sunetul orientului, Fanfare Ciocarlia si Grigore Lese din Romania si multi altii.

Capul de afis al celei dintai seri de festival 2012 este tinut de: Patrice & The Supowers. Printre artistii ii vei mai putea vedea si pe cei de la Subcarpati, Oquestrada sau Blue Nipple Boy.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea