De prin lume adunate

#festival #muzica #clasic #teatru

Festivaluri de muzica din vestul tarii

Daca te afli in aceasta luna prin vestul tarii sau vrei sa faci un drum pana acolo, poti lua in calcul si cateva evenimente care au loc in acea zona.

Diletto musicale, o delectare a auzului

In perioada 3-31 august, la Prejmer, in judetul Brasov, are loc Festivalul de Muzica de Camera “Diletto musicale”, care a ajuns deja la cea de-a X-a editie.

Festivalul se desfasoara la Biserica Cetatii Fortificate din Prejmer si  are ca scop prezentarea muzicii bisericesti din timpul Renasterii pana in zilele noastre.

Festivalul a luat nastere in 1999, la initiativa organistului Steffen Schlandt, dupa ce s-a putut aduce la Prejmer o orga portativa, numita si Positiv, care permite redarea muzicii baroce intr-o forma foarte autentica.

De asemenea acest instrument se preteaza in mod deosebit la acompanierea diferitelor ansambluri vocal-instrumentale.

Diletant = iubitor

Pe 10 august poti fi martorul unui program sustinut de JugendBachChor, concert festiv la aniversarea a 15 ani de la infiintarea corului, muzica din arhive si manuscrise din Transilvania.

Pe 17 august, Canzonetta, un spectacol viu colorat compus din muzica mai multor secole va face deliciul publicului.

In ultima zi a festivalului, pe 31 august,  grupul Cantate Domino va ofera un concert inedit, cantari ale pasarilor redate in muzica.

Diletant la origine insemna iubitor si nu nepriceput cum s-a pastrat in limba romana, asa ca daca iubesti muzica adevarata atunci trebuie sa vii macar intr-una din zile la Festivalul de muzica de camera “Diletto musicale”. Festivalul te asteapta sa te delectezi cu muzica de calitate.

Festivalul International de Chitara Transilvania

De sase ani, la Cluj Napoca, se organizeaza un festival de chitara care aduce, pe langa participanti din Romania, si vizitatori de pe meleaguri straine.

Festivalul cuprinde concursuri de chitara, cursuri de maiestrie dar si recitaluri extraordinare si are loc in perioada 18-23 august. Printre numele sonore prezente la festivalul din acest an amintim cele ale lui Gabor Podhorszky, David Pavlovits si Gabriel Bianco.

Gulas si dansuri tiganesti la Timisoara

Daca festivalurile de mai sus nu te-au convins sa dai o fuga pana in vestul tarii, gulasul tiganesc ar putea sa miste ceva in tine la International Romani Art Festival.

La festival vei avea parte de muzica, dans, teatru, film, fotografie, workshopuri si spectacol de foc, lansare de carte , targ de mestesugari , actiuni informative, moda si gulas tiganesc si o multime de artisti din Romania, dar si din Spania, Ungaria, Franta, Serbia si Cehia.

Festivalul are loc in perioada 6-10 august la Timisoara in incinta Cinematografului de Vara, in spatele Filarmonicii Banatul.  

Invitatii, care te vor face sa nu stai locului, sunt Boban Markoviae, Felix Lajkó, Karavan Familia, Marius Mihalache , Ovidiu Lipan Tandarica , Amaro Del si multi altii.

Asa ca nu mai sta acasa, fugi la festivaluri sa dansezi si sa te simti bine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea