De prin lume adunate

#timp liber #evenimente #festival teatru #teatru #evenimente bucuresti # festivalul teatrelor de buzunar

Festivalul Teatrelor de Buzunar la Bucuresti

Prima editie a Festivalului Teatrelor de Buzunar, un eveniment cultural inedit care va reuni un mare numar de spectacole realizate de trupe de teatru independent, se va desfasura in perioada 11 - 17 iunie, la Bucuresti.

Spatiul central al festivalului va fi sala Teatrului Foarte Mic, unde timp de sapte zile se va desfasura un maraton al spectacolelor oferite de trupele independente, dar si o serie de alte spatii neconventionale.

Printre spectacolele care vor putea fi urmarite se numara:

"La Lilieci", de Marin Sorescu cu trupa Orhideea Gardens 5113

"Visul unei nopti de vara", de William Shakespeare cu trupa Jokers

"Niste olteni", adaptare dupa "La Lilieci", de Marin Sorescu cu trupa Arlechino

"Infanta", de Saviana Stanescu cu Teatrul pentru putini

"Locuri calde", de Alex Vlad, Raluca Ghervan si Razvan Marinescu cu Teatrul Acum

"Nishte doamne", adaptare dupa "Cine ajunge sus la fix" de Dumitru Solomon cu Teatrul de cafea

"Caragiale nr. 9?" cu trupa Numarul 9.

Festivalul Teatrelor de Buzunar dezvaluie o realitate oarecum necunoscuta locuitorilor orasului. Daca, de exemplu, in Paris functioneaza in momentul de fata peste 200 de teatre de buzunar, este momentul sa descoperim si noi si sa promovam numeroasele initiative teatrale care se manifesta azi in sfera underground a Capitalei.

Altfel spus, festivalul va fi un "discovery" cultural, adica descoperirea unor grupuri artistice oarecum secrete, frecventate doar de membrii unor comunitati de tineri.

Intrarea la festival este libera, pe baza de invitatii care se pot ridica zilnic de la Centrul de Informare Turistica din Pasajul Universitatii.

Evenimentul este initiat de Biblioteca Metropolitana Bucuresti prin Centrul de Tineret, de Primaria Capitalei, Teatrul Metropolis si Teatrul Mic.

festivalul va promova si scolile si studiourile de teatru, unde pedagogia se imbina cu spectacolul oferit publicului. Astfel, timp de o saptamana, Bucurestiul va fi impanzit de o puzderie de mini-evenimente teatrale care ii vor incanta pe bucuresteni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea