De prin lume adunate

#evenimente #teatru #evenimente bucuresti #festival shakespeare

Festivalul Shakespeare la Bucuresti

Intre 30 aprilie si 2 mai, publicul bucurestean are sansa de a vedea Hamlet, Romeo si Julieta si Oro De Otelo, in viziunea a trei mari regizori contemporani.

Rusul Nikolay Kolyada este renumit pentru creatiile sale provocatoare. Hamlet-ul sau, rataceste intr-o lume primitiva, in care guverneaza instinctele animalice.

Un spectacol despre demonii lumii moderne, pe care regizorul impreuna cu teatrul care ii poarta numele l-a prezentat pe toate scenele mari ale lumii.

Lituanianul Oskaras Korsunovas, unul dintre cei mai premiati regizori contemporani, revine la Bucuresti cu un spectacol despre care s-a vorbit mult. Romeo si Julieta al sau vorbeste despre traditiile rigide care creeaza conflict, pastrand vie ura.

"Acesta este un principiu aplicat tot mai des - pentru a intari o comunitate, cautam dusmani in afara ei. Doar iubirea ne poate arata ca in esenta nu exista conflict intre clanuri", spune Korsunovas.

Orô De Otelo sub forma unui ceremonial dansat, in care povestea lui Shakespeare si muzica operei lui Verdi se combina cu ritmurile afro-braziliene, este propunerea lui Eugenio Barba. Regizor pentru care teatrul este expresia simbolica a unei comunitati.

Creator de scoala teatrala, Barba va sustine impreuna cu actorii sai si o demonstratie la Sala ArCuB, cu tema Text, Actiune, Relatii, deschisa publicului larg.

Teatrul Odeon (Sala Majestic), Teatrul Bulandra (Sala Liviu Ciulei) si Sala ArCuB vor fi gazdele editiei din acest an a Festivalului International Shakespeare la Bucuresti celebrand astfel un fragment din istoria teatrului contemporan, trei viziuni moderne ale pieselor Marelui Will, care ne pun fata in fata cu noi insine.

Biletele pot fi achizitionate incepand din data de 23 aprilie.

Programul festivalului:

Luni, 30 aprilie, ora 19.00:
Teatrul Odeon, Sala Majestic


Hamlet, dupa William Shakespeare

Spectacol prezentat de Kolyada - Theatre din Ekaterinburg, Rusia, in regia lui Nikolay Kolyada. Spectacolul este supratitrat in limba romana si are o durata de 3 ore, cu pauza.

Marti, 1 mai, ora 18.00
Teatrul Bulandra, Sala Liviu Ciulei


Romeo si Julieta, de William Shakespeare

Spectacol prezentat de OKT, Teatrul Municipal din Vilnius, Lituania, in regia lui Oskaras Korsunovas. Spectacolul are o durata de 3 ore si 30 de minute, cu pauza.

Marti, 1 mai, ora 22.00
Sala ArCuB


Text, actiune, relatii

Spectacolul este o demonstratie de lucru, prezentata de Odin Teatret din Holstebro, din Danemarca, pe texte din Othello si Romeo si Julieta de William Shakespeare. Spectacolul are o durata de o ora si 30 de minute.

Miercuri, 2 mai, ora 15. 30
Sala ArCuB


Lansarea cartii Casa in flacari - despre regie si dramaturgie de Eugenio Barba

Miercuri, 2 mai, ora 19.00
Sala ArCuB


Oro de Otelo

Oro de Otelo este o ceremonie de dans, prezentata de Odin Teatret din Holstebro, Danemarca, in regia lui Eugenio Barba. Muzica live este asigurata de Cleber Conceicao da Paixao, Ubirajara Monteiro si Xavier da Silva. Spectacolul are o durata de o ora.

In afara de Bucuresti, festivalul se mai desfasoara si in alte orase ale tarii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea