De prin lume adunate

Festivalul National de Folclor

In perioada 20-22 iunie va avea loc in Cismigiu a doua editie a Festivalului National de Folclor, eveniment organizat de Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul de Conservare si a Traditiei si Creatiei Populare al Municipiului Bucuresti si Directia Cultura.

“Cred ca, daca vom ca lumea este in continua schimbare si ca daca vrem sa nu uitam de unde am plecat, trebuie sa ne reamintim, sa revedem, sa reascultam si sa pastram o zestre vizuala si sonora valoroasa din punct de vedere artistic si documentar. Abia atunci vom putea arata si celor din lumea larga, ce avem noi de oferit.

Este motivul pentru care am organizat un festival in care nu ne  propunem  sa aducem  satul la oras, ci sa aratam orasului care ii este obarsia”, declara Claudia Virlan, Directorul Centrului de Conservare si Valorificare a Traditiei si Creatiei Populare al Municipiului Bucuresti .

Anul acesta, organizatorii au pregatit pentru public o participare internationala, pentru a sublinia mai bine “anul dialogului intercultural”. Astfel, alaturi de ansambluri traditionale romanesti – , Baraganul, Ciocorlia, Hora, etc. si trupe ale minoritatilor maghiare, grecesti , germane, italiene sau rrome, in acest sfarsit de saptamana si trupe din Serbia, Croatia si Peru vor incanta locuitorii Bucurestiului.

Ca o noutate a acestei editii, publicul va putea urmari la cinematograful in aer liber proiectii cu filme etnografice. Pana seara tarziu, aleile parcului Cismigiu vor fi animate de fanfare, tarafuri si ansambluri, intr-o atmosfera de sat autentic romanesc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea