De prin lume adunate

#festivalul international george enescu #festivaluri bucuresti #festivaluri romanesti #george enescu

Festivalul International George Enescu

Festivalul International "George Enescu" va avea loc in perioada 1 - 25 septembrie 2011 la Ateneul Roman, Sala Palatului, Sala Radio, Opera Nationala Bucuresti , Teatrul National Bucuresti , Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, Piata Festivalului "George Enescu".

 

Seria "Mari orchestre ale lumii"


Aceasta serie inseamna totodata si "mari dirijori ai lumii", precum si "mari solisti ai lumii". Numele rasunatoare de pe afis, orchestrele cu renume de "ansambluri-ceas" pentru finetea si exactitatea cu care prezinta muzica pe scena aduc in sala mii de spectatori. Daniel Barenboim, Zubin Mehta, Antonio Pappano, Horia Andreescu, Guenady Rojdestvensky, Franz Welser Most sunt cateva dintre numele celor care dirijeaza aceasta serie.
 

Seria Recitaluri si concerte camerale


Muzici si artisti diferiti, de la specialisti ai repertoriului vechi precum Ton Koopman si Amsterdam Baroque Orchestra, la sonoritatile filigranate ale lui Murray Perahia si Saint Martin in the Fields sau cele pline de viata ale lui Gidon Kremer cu a sa Kremerata, orchestre cu solisti instrumentisti sau solisti vocali in programe atat clasice, dar si alcatuite din selectii ale secolului 20, nelipsite de prime auditii romanesti si straine, acesta ar fi un prim filon, al concertelor camerale.
 

Seria Concertele de la miezul noptii


Serile cu arii vechi cantate de Nuria Rial si Austrian Baroque Company sunt un fel de uvertura istorica ce pregateste saltul catre "medalioane" romantice.

Popasul in creatia primului val de compozitori romantici ne aduce integrala simfoniilor lui Schumann in tandem cu cateva lucrari concertante, in viziunea lui Christian Zacharias si a Orchestre de Chambre de Lausanne.
 

Seria World Music


Cea de-a XX-a editie a festivalului introduce o categorie noua de evenimente: seria World Music. Preluand de la accente etnice la introspectii soul, de la ritmuri sacadate de rock, jazz sau folk, de la pasi pasionali de tango la calatorii pe malurile Adriaticii, fiecare moment al existentei este impartasit si celorlalti, de oriunde ar proveni, prin sunet.

In seria World Music, muzica lumii atrage prin istorii fruste ale timpului prezent, in dialecte numeroase, toate insa cu acelasi mesaj: muzica este un limbaj universal, catalizator de trairi, idei si pasiuni.
 

Seria Spectacole de opera si balet


Componenta vizuala nu lipseste din galeria ofertelor de festival, experimentata atat in productii de teatru liric cat si in montari coregrafice sub egida seriei "Spectacole de balet si opera". Opera Nationala din Bucuresti ofera montari de proportii. Finalul de festival pastreaza o surpriza a Companiei de balet a Operei Nationale din capitala.

 

Seria Muzica sec.XXI


"Muzica secolului XXI" indica exact locurile potrivite pentru a afla pulsul vremurilor moderne, postmoderne si contemporane. Programul este oglinda pulverizarilor care incep din secolul 20 si include o varietate de scoli si estetici.
 

Seria Enescu si contemporanii sai


George Enescu reprezinta temelia scolii romanesti de compozitie, imbinand deopotriva inspiratie, virtuozitate si traditie. De cele mai multe ori sub forma de recitaluri camerale, dar si de concerte simfonice , evenimentele cuprinse sub semnul lui Enescu in dialog cu contemporanii sai va ofera combinatii interpretative de prestigiu, o interesanta alternare de traditie si modern.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea