De prin lume adunate

#evenimente #festival #evenimente bucuresti #festival vibrafon

Festivalul International de Vibrafon la Bucuresti

Un eveniment inedit se va desfasura in Studioul de Concerte Mihail Jora din Bucuresti in perioada 12-16 martie: Festivalul International de Vibrafon.

Dupa succesul Festivalului International de Bandoneon si Acordeon , al Festivalului International Seri cu orga la Sala Radio si al Festivalului Viori de colectie la Sala Radio, Formatiile Muzicale Radio se pregatesc sa ofere publicului un nou eveniment in premiera absoluta in Romania, in care personajul principal va fi de aceasta data vibrafonul.

Vibrafonul este un instrument muzical de percutie asemanator cu xilofonul, in care sunetele, produse de niste lame metalice, sunt prelungite cu ajutorul unor tuburi de rezonanta, ca la marimbafon. Din anii 1920, vibrafonul este folosit de formatiile de jazz.

In fiecare zi vor avea loc recitaluri solistice sau ale unor ansambluri ca Percussion Studio Group, Trio Grave, Hands of Passion Trio, precum si doua concerte cu participarea Orchestrei de Camera Radio si a Orchestrei Nationale Radio, care vor avea ca invitati solisti romani si straini.

Alaturi de vibrafon vei putea asculta si alte instrumente mai putin prezente pe scenele de concert, cum sunt marimba si saxofonul. Dirijorii care vor urca la pupitrul Orchestrelor Radio sunt Tiberiu Soare si Gerd Schaller.

Bach si Astor Piazzolla in concert

Programul festivalului va cuprinde lucrari de Astor Piazzolla, Johann Sebastian Bach , Ney Rosauro, Ottorino Respighi, Samuel Barber, Emmanuel Sejourne sau Alexandru Anastasiu.

Deschiderea Festivalului International de Vibrafon va avea loc luni, 12 martie, de la ora 19.00, cu un recital inedit.

Joi, 15 martie, de la ora 19.00 in prima parte a concertului, solistii vor sustine un recital "Bach Vibrations". In partea a doua va putea fi ascultat un concert pentru vibrafon si ansamblu de percutie.

In ultima zi a festivalului, vineri, 16 martie, concertul de inchidere va fi sustinut de Orchestra Nationala Radio.

Bilete se pot procura de la Casa de bilete a Salii Radio, magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti, Humanitas si online pe eventim.ro.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea