De prin lume adunate

#timp liber #evenimente #evenimente bucuresti #festival gastronomic #d'ale gurii dunarii

Festivalul gastronomic D'ale Gurii Dunarii

Festivalul gastronomic eco-cultural D'ale Gurii Dunarii se va deschide vineri, 29 iunie, in Bucuresti, la Muzeul Taranului Roman. Este prima editie organizata in Bucuresti si deschisa publicului.

D'ale Gurii Dunarii isi propune sa promoveze traditiile si obiceiurile zonei Delta Dunarii si sa sprijine dezvoltarea proiectelor comunitare de turism cultural si gastronomic ca alternativa la turimul agresiv, de masa.

Ziua Dunarii este sarbatorita anual, pe 29 iunie, data care marcheza semnarea la Sofia a Conventiei privind cooperarea pentru protectia si utilizarea durabila a fluviului Dunarea, in anul 1994, la propunerea tarilor dunarene si sub auspiciile Comisiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunarea.

In acest an, aproape 81 de milioane de persoane din tarile danubiene sunt invitate sa ia parte din cea de-a noua aniversare a Zilei Dunarii. Aflat in continua expansiune, aceasta a devenit cel mai mare festival al raurilor din lume. Obiectivul principal al zilei din acest an este de a implica oamenii si de a accentua legaturile dintre state, precum si interesele locuitorilor pentru ocrotirea apei.

Preparate culinare traditionale din toata Delta

Competitia gastronomica din cadrul festivalului din Bucuresti va pune in valoare traditiile din noua localitati din Delta Dunarii. Echipe de bucatari locali se vor intrece la patru categorii: antreu, bors de peste, felul II si desert.

In curtea Muzeului Taranului Roman vei gusta cele mai alese feluri ale Deltei, pregatite cu spor de bucatari priceputi din Delta. Preparatele culinare sunt condimentate cu muzici si dansuri alese. La festival vei afla cum se gateste in Delta si vei putea gusta din preparate din Sulina, Letea, Jurilovca, Mahmudia, Mila 23, Luncavita, Crisan, Chilia Veche si Pardina.

Vei putea participa la workshop-uri de impletituri traditionale de papura si stuf si de tesut la razboi. Vei participa si la demonstratia de gatit bors de peste. La targ vei gasi si branzeturi si lactate, peste afumat, zacusca de peste, gem de nuci si dulceata de trandafiri, diverse obiecte traditionale din stuf si papura, dar si tesaturi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Adevaratul loc al Botezului Domnului

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Ce trebuie sa faci de Sfantul Ilie, ca sa nu-l superi

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Sfaturi pentru vacante si calatorii in siguranta

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Cuibul vulturilor sau “Cuibul lui Dumnezeu”? Stepantsminda, Caucaz

Experti Vacante & Calatorii

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului