De prin lume adunate

#festival #film #institutul cultural francez

Festivalul Filmului Francez la sala Elvire Popesco

In perioada 10 - 16 decembrie, la sala Elvire Popescu de la institutul cultural francez din Bucuresti are loc Festivalul Filmului Francez.

Primul lungmetraj al lui Gavras, cel mai recent film al lui Luc Besson, un omagiu adus regretatului Alain Corneau si un portret dedicat lui Romain Duris sunt cateva dintre propunerile celei de-a 14-a editii a Festivalului de Film Francez, unul dintre evenimentele cinematografice cele mai asteptate din sezon.

Publicul din Bucuresti va putea urmari mai mult de 10 avanpremiere exclusive, dintre-un total de peste 30 de filme.

In deschiderea festivalului va fi prezentat "Donnant, Donnant", al treilea lungmetraj al regizoarei Isabelle Mergault care o redistribuie pe actrita sa fetis, Medeea Marinescu, de data aceasta alaturi de Daniel Auteuil.

Festivalul se va incheia cu debutul pe marile ecrane al talentatului Romain Gavras, Notre jour viendra, unul dintre cele mai asteptate filme ale anului.

Anul acesta, festivalul il omagiaza pe regizorul francez Alain Corneau, decedat la sfarsitul verii. Cinefilii vor putea urmari 5 filme ale regizorului, plus in avanpremiera ultimul film al acestuia, Crime d’amour.

Festivalul mai aduce la Bucuresti primele filme ale unor regizori de renume, ca Abdel Kechiche , Luc Besson sau Patrice Chereau . Lui Romain Duris, unul dintre cei mai populari actori francezi ai momentului, festivalul ui dedica o sectiune speciala de portret.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea