De prin lume adunate

#targuri #craciun #produse traditionale

Festivalul Cozonacului la targul de la Agronomie

La targl de la Agronomie organizatorii si-au propus sa le aduca bucurestenilor magia miresmelor de Craciun in acest weekend. Astfel, toti cei care ne vor calca pragul vor asista la pregatirile pentru prima editie a festivalului cozonacului. 

De pe masa de Craciun, la romani, nu poate lipsi cozonacul. Dar putini stiu ca, pe langa savoarea, prospetimea si gustul delicios, un cozonac traditional presupune multa pricepere dar si multa dragoste. Si pentru ca saptamana viitoare e prima editie dedicata acestui minunat cozonac,  deja pregatirile sunt in toi.

Mai mult decat atat, Floarea Vasile, cunoscuta si drept Mama Floarea din Scarisoara, Olt isi incearca cozonacul chiar de la editia a XXVIII-a a Targului. Ea il va coace la  un cuptor incins cu lemne, pentru ca toti cei prezenti la targ sa fie sedusi de mirosul cozonacului copt in aer liber.
 

Muzica si voie buna
 

Solistii vocali Gabriel Dumitru,  din zona Argesului si Alexandru Patrascu din Oltenia ne vor incanta cu colinde si muzica populara. Ei vor fi prezenti atat sambata cat si duminica pentru ca folclorul romanesc are multe talente care nu trebuie uitate, mai ales in pragul unei sarbatori atat de importante, cum este Craciunul.
 

Povesti de iarna, carti de colorat si alte cadouri
 

Aleea targului ii va introduce in lumea povestilor iernii prin multe oferte de carte pentru toate varstele. Copiii vor putea alege de la carti de colorat, carti de povesti sau de divertisment, enciclopedii pentru copiii, literatura Fantasy, literatura universala si multe surprize.

Organizatorii ofera un spatiu gratuit organizatiilor neguvernamentale si fundatiilor care militeaza in sprijinul copiilor si batranilor si realizeaza creatii lucrate manual: accesorii, arta - tabloului pe lemn, pe sticla, articole cusute, articole din hartie, articole din lemn, bijuterii, carti reviste, ceramica olarit, genti, imbracaminte, jucarii, lumanari, obiecte de gospodarie. Toti acestia sunt asteptati  sa vina sa expuna in folosul comunitatii sa aduca prin sumele stranse la editia a 28 si a 29-a o clipa de bucurie celor ce sunt singuri.
 

Bradutii in ghiveci
 

De la Ligia Ion, profesoara de la Facultatea de Horticultura puteti invata ce inseamna bradul, tuia si cum poti ingriji un astfel de ghiveci dar mai ales descoperi cum se face un aranjament personalizat. Studentii facultatii pot oferi sfaturi pentru toti cei interesati. Atunci cand impodobesti bradul aminteste-ti sa ii conferi o nota unica, personala, adaugand amintiri de familie, care s-au transmis din generatie in generatie. De asemenea, poti sa il impodobesti si cu prajiturele sau bomboane facute chiar de tine, ori cu felicitari.
 

Mierea si produsele stupului la targul cu produse traditionale
 

Produsele apicole se vor alatura in acest weekend produselor traditionale, naturale si ecologice de la Academia de stiinte Agricole. Acestea sunt recomandate in orice casa in anotimpul rece, fiind energizante si imuno-stimulatoare naturale. Polenul, laptisorul de matca, laptisorul de matca omogenizat in miere de flori de salcam, mierea propolizata, si insasi mierea sunt intaritoare ale organismului in perioada de expunere la viroze si afectiuni gripale. Efecte apiterapeutice extraordinare are si otetul de miere si mere, obtinut prin fermentatie naturala, despre care se spune ca poate vindeca 100 de boli.

De asemenea, vei gasi si cosmetice din miere si produse derivate, fara parabeni, conservanti si coloranti, creme dupa retete traditionale de 45 de ani.
 

Ce mai putem gasi?
 

Amatorii de dulciuri vor gasi ciocolata de casa , baton cu nuca si ciocolata, chec cu miere, prajituri cu nuca si mac. Maramuresencele vor aduce prajituri traditionale cu foi cu mere, prajitura caramel, cu nuca de cocos, dobos, bezele Sarah Bernhardt, salam de biscuiti , prajitura cu mac, dar si alte surprize.

Tot de la producatorii din Maramures, bucurestenii pot cumpara miere, fagure, propolis, dar si dulceturi si siropuri naturale preparate in casa. Producatorii aduc mierea de salcam, una dintre cele mai premiate produse romanesti pe plan international, de mana, de rapita, zmeur, floarea soarelui, de tei, de castan.

De la branzeturi de Bran, la palinca de Maramures, vin de Dealu Mare si Valea Calugareasca, mezeluri din Ardeal si Maramures. Legume si fructe din Olt, produse tataresti din Medgidia, prajituri ale maramuresencelor frumoase si harnice, pana la finele dulceturi, toate intr-o singura oferta, asortata cu cantece de voie-buna, colinde si obiceiuri romanesti, sunt gata sa va intampine, de vineri pana duminica, pe aleile de la Agronomie.
 

Ce se poate comanda dupa postul Craciunului
 

Preparatele traditionale dau fiecarui Craciun farmecul specific. Alaturi de bradul impodobit, retetele din carne de porc sunt semnul ca a sosit vremea sa renuntam la post si sa ne rasfatam cu bucatele mult asteptate. Puteti incerca cateva delicatese: carnatii ecologici din carne de Mangalita, jambon, jumarile Haiduc, carnati de casa in untura, pateu din ficat de porc si multe sortimente de carnati dupa gustul fiecaruia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea