De prin lume adunate

#festivalul international de film independent anonimul #timp liber #evenimente #festival film #anonimul 2012

Festivalul Anonimul 2012

Festivalul International de Film Independent Anonimul, aflat la editia a IX-a, se desfasoara in perioada 6 - 12 august, la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii.

Festivalul este organizat in trei sectiuni competitionale: lungmetraj, scurtmetraj fictiune si scurtmetraj animatie.

Festivalul cuprinde doua parti: partea competitiva, formata din trei sectiuni: competitie lungmetraj, competitie scurtmetraj fictiune si competitie scurtmetraj animatie, si programe necompetitive, in cadrul carora veti avea parte de filme premiate la alte festivaluri, retrospective, proiectii filme românesti, programe speciale, dezbateri public – realizatori de film-critici de film - invitati.

Premiile se dau in functie de votul publicului.

Festivalul de Film Anonimul se desfasoara in doua locatii invecinate, din Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii.

In timpul zilei filmele sunt proiectate in salile Complexului Cinema din Green Village. Intrarea se face pe baza de invitatii, care se distribuie la Info Point-ul Anonimul, amplasat in Dolphin Camping, in limita locurilor disponibile.

In timpul noptii, de a ora 20.45, toate filmele din Festival se proiecteaza in camping, pe un ecran gigant, in aer liber. Intrarea la proiectiile de filme este libera.

Acolo unde Dunarea se varsa in mare dand apei un gust dulceag, unde plaja lata si lunga se tot mareste vazand cu ochii, unde pe canale poti aluneca lin printre nuferi si mai poti admira de la departare stolurile de pelicani, lebede, gaste, rate, scufundaci si toata natia de pasaret de delta, aciuate pe langa Insula Sahalin, te poti bucura si de o saptamana de film.

La fiecare editie intra in competitie un numar de 7 filme de lungmetraj si 24 de scurt-metraje de fictiune si 18 scurtmetraje de animatie pe baza selectiei facute de echipa de selectie a festivalului.

Vor fi premiate cel mai bun lungmetraj cu 3.000 USD si statueta, cel mai bun scurtmetraj de fictiune cu 1.000 USD si cel mai bun scurtmetraj de animatie - 1.000 USD.

Filme selectate de Irina-Margareta Nistor

Selectia realizata de criticul de film Irina-Margareta Nistor cuprinde 30 de scurtmetraje de fictiune si respectiv 20 de scurtmetraje de animatie.

Entry-urile romanesti la sectiunea scurtmetraj fictiune:

Gobbel, regia Raluca David
Tenis, regia Vladimir Dembinski
Reuniune de familie, regia Florina Dumitrache
Merry zombie Christmas, regia Victor Dumitrovici
Cutia, regia Mircea Ghibortz Ghinescu
Un alt Craciun, regia Tudor Giurgiu
Coming soon, regia Jamil Hendi
Orizont, regia Paul Negoescu
Pui, cartofi prajiti si-o cola, regia Emanuel Parvu
Cement mixer, regia Liviu Sandulescu
Chefu, regia Adrian Sitaru.

La care se adauga si coproductia Marea Britanie- Romania Outland, in regia Adinei Istrate.

Entry-ul romanesc la sectiunea scurtmetraj animatie Tipatul, in regia Sebastian Cosor.

Scurtmetrajele selectionate concureaza pentru Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de fictiune, respectiv Cel mai bun scurtmetraj de animatie, fiecare in valoare de 1000 USD, premii acordate exclusiv pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la Sfantu Gheorghe.

Premiile sunt acordate aici fara juriu de specialitate, exclusiv de public prin vot exprimat.

Editia a IX-a a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL este organizata de Fundatia Anonimul, cu sprijinul Ministerului Culturii si Patrimoniului National, Centrului National al Cinematografiei, Institutului Cultural Roman - partener, Consiliului Judetean Tulcea si Televiziunii Romane - coproducator.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea