De prin lume adunate

#expozitii #colinde #cozonaci #festival #muzeul satului #obiceiuri #datini

Festival de datini si obiceiuri de iarna la Muzeul Taranului

In perioada 15-16 decembrie 2012, Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucuresti gazduieste Festivalul de datini si obiceiuri de iarna "Florile Dalbe"

In cele doua zile de festival, vizitatorii din intreaga tara, dar si cei de peste hotare pot admira frumusetea datinilor si obiceiurilor stramosesti din sezonul rece.

Colinde si preparate traditionale romanesti

Intr-o atmosfera de basm, muzeul va rasuna de colinde si uraturi, de jocurile cu masti si dans de calusari, dar si de reprezentatiile de teatru popular.

Atmosfera tipic romaneasca este intregita de preparatele traditionale, incepand cu popularii cozonaci, covrigii cu susan sau sare, placintele cu mere si terminand cu branza de burduf in coaja de brad si deliciosii carnati afumati.

Deschiderea oficiala a festivalului va avea loc sambatata, 15 decembrie, la ora 11.00, cu vernisajul expozitiilor de fotografie "Marea hoinareala" si "Portret de adolescent".

Atractii ale Festivalului de datini si obiceiuri de iarna "Florile dalbe"

De la ora 13.00, Corul de muzica bizantina "Anton Pann" al Patriarhiei Romane va sustine spectacolul "Primiti colinda noastra". Incepand cu ora 13.30, la Muzeul Satului vor rasuna colindele interpretate de Ion Creteanu, Gabriel Dumitru, Emilia Dorobantu, Nicu Mata, Grupul folcloric Ciuleandra (Ploiesti) si Grupul folcloric rom Romnori (Braila).

Pe lista manifestarilor programate pentru ziua de sambata se mai afla un atelier de creatie dedicat mastilor populare, dar si un targ al mesterilor populari, in care vei putea admira si cumpara sculpturi, icoane, oale si alte obiecte inedite.

A doua zi, de la ora 11.00, are loc "adunarea cetelor", o parada a obiceiurilor de Craciun. Pe parcursul intregii zilei in incinta Muzeului Satului se vor auzi colindele interpretate de Grupul folcloric Ciobanasul (Gura Teghii, judetul Buzau) si Ansamblul Cununita (Ilva Mare, judetul Bistrita Nasaud).

De asemenea, vor fi prezentate si traditiile din preajma Anului Nou, ce vor fi ilustrate corespunzator de Ansamblul Tara Vrancei (Focsani, judetul Vrancea).

Sursa foto: muzeul-satului-dimitrie-gusti.blogspot.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea