De prin lume adunate

#targ #handmade #lucru manual #bijuterii #haine #gentute #cadouri #mos nicolae

Facute de Mana - atelier de colectii manuale

In perioada 5 - 6 decembrie  2009, la The Ark, are loc prima expozitie-atelier de creatii unicat si tehnici de lucru. Acest eveniment reprezinta prima expozitie interactiva, deschisa vizitatorilor care vor sa patrunda in lumea unicatului si mai ales sa descopere secretele artei de a crea manual.

Modul cum se creeaza  felicitari si ravase din hartie manuala, papusi gotice din materiale textile , decoratiuni pentru brad din hartie sau pasta modelatoare, icoane bizantine, bijuterii din metal, ceramica, sticla, cochilii fosilizate sau hartie, gentute elegante din matase si dantela sau haine personalizate pentru adolescenti reprezinta ineditul evenimentului.

Pe perioada celor doua zile, fiecare artist si-a mutat atelierul in expozitie si va dezvalui vizitatorilor secretele harului de creator manual. Colectia inedita de tutu-uri "A lacy Christmas" va aduce in prim plan culoarea si eleganta acestor obiecte de vestimentatie. Prezenta a doua manechine vor ajuta autorul sa dezvaluie etapele realizarii unui tutu.

"Nuit Noir" este o colectie de genti, palariute, coliere brose si cercei, realizate din dantela, foita de aur, cristale si materiale textile. Negrul, culoare care domina, este ingredientul perfect pentru a reliefa nostalgia si dorinta de a ne reconecta la frumusetea trecutului de tip Art Nouveaux. Singura colectie de haine "By colour shake" va fi destinata adolescentilor si va genera tendintele in vestimentatia tinerilor pentru sezonul toamna–iarna 2009.

" Origami – poveste de Craciun " si "Suflet de hartie" sunt doua colectii care demonstreaza ce poate deveni o bucata de hartie in mainile unor creatori care manuiesc cu arta, tehnica japoneza Origami. Vei descoperi frumusetea decoratiunilor de brad din hartie si ineditul bijuteriilor din acelasi material, hartia.

"Mozaic", colectia de bratari din ceramica bucura ochiul prin forma si culoarea lor. Instrumentele de lucru, care pot fi vazute in cadrul work-shop-urilor, sunt simple si neconventionale si au oferit fiecarei bratari propria poveste.

Tehnica hammering este adusa in fata vizitatorilor prin colectia " Metamorfoze ". Sunt obiecte decorative din cupru, rezultate in urma prelucrarii metalului prin aceasta tehnica foarte veche.

"Moara de hartie" ne va aduce in atentie un alt fel de felicitari, ravase realizate monocrom din hartie manuala. "N-a fost odata" este prima de colectie de papusi gotice, personaje care locuiesc in Falushtain, un tinut imaginar pe coordinate a la Tim Burton. Iata cum descoperim ca frumosul nu trebuie cautat doar in culori vesele si creaturi adorabile ci si in latura mai intunecata a vietii. Papusile devin simpatice, tocmai prin faptul ca sunt triste sau vulnerabile, trasaturi foarte bine evidentiate de creator.

Creatiile expuse in cadrul acestui eveniment–atelier, tehnicile de expresie utilizate, modul de prelucrare a materialelor ne vor duce cu gandul la vremuri apuse, la nostalgia "Zapezilor de altadata", nume dat unei alte colectii inedite de bijuterii din dantela vintage si pietre naturale.

Si daca e Ajunul lui Mos Nicolae, prima sarbatoare religioasa din decembre, atunci trebuie sa ne oprim si la colectia de icoane bizantine, prezenta la acest eveniment-atelier.

Aici vei putea descoperi cum se pregateste lemnul pentru a deveni o icoana, cum se aleg schitele, sau instrumentele de lucru. "Facute de Mana" este primul eveniment-atelier organizat cu si despre artisti si secretele meseriei lor si destinat iubitorilor de frumos, in ajun de sarbatoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea