De prin lume adunate

#nud #padure #clopot #expozitie

Expozitii inedite in Bucuresti

Vara aceasta expozitiile din Bucuresti iti rezerva cateva surprize. Nu ezita sa-ti gasesti timp pentru ele. De la expoziti cu nuduri interbelice pana la expozitii ecologice, galeriile bucurestene se intrec in evenimente inedite.

Estetica nudului

Pana pe 30 septembrie ai ocazia sa vezi nuduri realizate de mari artisti romani reprezentanti de seama ai primei jumatati a secolului al XX-lea. Poti privi cele aproape 40 de lucrari expuse din trei perspective diferite: cea istorica care acopera aria cronologica cuprinsa intre anii 1890- 1958. O a doua interpretare releva preocuparea teoretica pentru statutul desenului ca opera autonoma in arta contemporana, iar cea de-a treia perspectiva pe care o propune aceasta expozitie inedita este, de fapt, lectura a vizualitatii moderne, in care constructia imaginii are drept model realitatea construita ca un joc de oglinzi.

Totul se intampla la Arhiva Atelier 35.

Padurea verde , padurea neagra

Ai timp pana pe 20 septembrie sa treci si pe la Muzeul National de Geologie pentru a admira proiectul "Padurea verde, padurea neagra. Cum vrei sa fie Planeta ta?". Aceasta expozitie este o manifestare inedita care isi propune sa sensibilizeze opinia publica asupra fragilitatii patrimoniului vegetal al planetei noastre.

Vei descoperi padurea verde, adica frumusetea, diversitatea si o indelungata istorie evolutiva, dar si padurea neagra, adica cicatricile provocate de om mediului natural in care traim cu totii.

Pentru realizarea aceastei expozitii si-au dat mana Muzeul National de Istorie Naturala din Paris si Muzeul National de Geologie din Bucuresti in speranta de a sensibiliza opinia publica pentru salvarea patrimoniului verde.

Proiectul unei limbi universale

Iti plac clopotele? Sau esti curios sa stii care sunt diferentele dintre clopote, clopotei, talangi, zurgalai. Proiectul unei limbi universale este ocazia pe care nu trebuie sa o ratezi. Vei avea ocazia sa vezi peste 200 de clopote care zornaiesc in graiuri diferite in functie de scopul in care au fost folosite.

Poti vizita colectia virtual, la adresa: //bells.zuavra.net sau poti face o plimbare pana la Galeriile Sigma (strada Luigi Cazzavillan, nr. 12) pana cel tarziu pe data de 17 august.

On the spot

Amatorii de arta contemporana pot viziona la Anaid Art Gallery expozitia On the spot. Conform realizatorilor, aceasta expozitie prezinta existenta unui loc comun in cadrul fenomenului artistic contemporan. Vizibil sau nu, acest loc comun devine o baza de discutie pentru artistul contemporan. Locul defineste personajul. Personajul comite fapta.

"On the spot" este o poveste alcatuita ca intr-un joc de puzzle, in care fiecare poate sa construiasca sau sa deconstruiasca discursul.

Daca vei hotarai sa dai o raita prin galeriile de arta din Bucuresti, nu vei regreta caci orasul pare mai viu si mai divers ca niciodata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea