De prin lume adunate

#celula de arta #arta fotografica #picturi #aprilie #expozitie #arta #bucuresti

Experiment fotografic, pictura live si performance Poetrip in luna aprilie la galeria Celula de Arta din Bucuresti

Spatiul stradal al galeriei neconventionale Celula de Arta va fi populat si in luna aprilie cu lucrari si demonstratii de arta, cu care trecatorii pot interactiona direct si fara intermedieri: experimentul fotografic realizat de Ovidiu Oltean, demonstratia de pictura live a artistei Luna si performance-ul la intersectia dintre experiment, dans, joaca si umor al trupei Poetrip.

Cum vor arata oamenii viitorului – expozitie de fotografie experimentala

In perioada 12 - 25 aprilie, fotograful Ovidiu Oltean va expune la Celula de Arta un experiment fotografic denumit “ Future Human”.

“Traind in vremuri axate pe ancorarea in realitate, nu ne putem abtine totusi sa aruncam o privire si in viitor. Future Human este o sesiune experimentala, ce combina personaje desenate dar si sugerate, ale caror identitati plutesc intre renegarea si integrarea de sine si fac aluzie la lumi extraterestre.”

Echipa proiectului este formata din Ovidiu Oltean, Ovidiu Buta, Ana Dinuta, Nika, Barni Deak, Oana Busuioc, Razvan Meteleanu.

Ovidiu Oltean este fotograf de moda, editor si profesor ce abordeaza un stil cinematic bazat pe actiune, combinat cu un stil coloristic experimental iar ca tenta monocromatica predomina o directie vintage de pelicula Kodak Trix 400 push.

Inspiratia sa principala vine din conexiunea sa cu natura, cinematografia, muzica si dansul dar si din oamenii cu care colaboreaza.

Terapie prin muzica dupa un an de introspectie

Pe 22 aprilie, de la ora 19:00, trupa Poetrip va sustine un performance gandit ca o forma de terapie muzicala pentru aceste vremuri apasatoare.

Poetrip este un proiect muzical flexibil si relaxat, la intersectia dintre experiment, dans, joaca si umor, ce activeaza de zece ani in underground-ul bucurestean. In prezent, membrii fondatori, Oana si Stefan, lucreaza la primul album, centrat pe conceptul de izolare si introspectie.

Despre mecanisme repetitive, intr-o demonstratie de pictura live

In perioada 26 aprilie – 9 mai, artista LUNA va realiza un live performance painting la Celula de Arta, denumit “ Stuck in the loop”.

“Stuck in the loop” este un live performance bazat pe conceptul blocajului artistic - individ sau individualitate blocate intr-o bucla atemporala, reluand aceleasi obiceiuri, ganduri si mecanisme la nesfarsit.

LUNA este studenta la sectia de Design Grafic in cadrul Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti si absolventa a Liceului de Arte Plastice Nicolae Tonitza. Caracterele manifestate in spatiul public sunt menite sa exprime sufletul orasului in care ne desfasuram activitatea cu totii in fiecare zi. Fuziunea dintre elementele stradale, motivele traditionale si simbolurile strecurate in desenele LUNEI emana o oarecare androginitate. Din cateva linii traseaza una dintre figurile feminine vazute recurent prin oras si care au facut-o cunoscuta iar spatiul galeriei Celula de Arta permite accesare a si descoperirea procesului artistic din strada.

„Pentru mine street art-ul e o forma de eliberare, de manifest.'', povesteste artista.

Nici una dintre expozitii nu va avea vernisaj cu public, iar acestea se poate vedea la orice ora, in spatiul de pe Bd. Carol, nr. 53.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea